Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rikshäst på V86: "Känns väldigt pigg"

Foto: BERTH MAGNUSSON/FINISH
Så här såg det ut när Carisma Mearas vann på Solänget tidigare i år. Foto: BERTH MAGNUSSON/FINISH

Ikväll startar Rikstravet Mittnorrlands häst Carisma Mearas på tränaren Susanne H Osterlings hemmabana Solänget. Det är i ett treåringslopp som avgörs som V86-5.

Publicerad:

Senast galopperade Carisma Mearas en bit in i loppet.
– Jag vet inte riktigt vad som hände, men normalt är hon travsäker och jag ser det som ett olycksfall i arbetet. Före det har hon skött sig ypperligt i tre starter, säger Susanne H Osterling.
En gång tidigare har Carisma Mearas startat med framspår bakom startbilen. Det var näst senast då hon tog ledningen.
– Hon är väldigt kvick iväg. Den gången lät jag henne lunka i väg första 20-30 meterna, men sedan när jag petade till henne trampade hon enkelt iväg till ledningen. Jag kommer ladda framåt för att förhoppningsvis komma ner i en bra position då jag helst kör henne i ryggar.
Hur är formen?
– Den ska vara god. Efter förra starten fick hon gå tung träning i två veckor. Sedan för 14 dagar sedan körde jag ett rappare jobb efter 1.20/1.600 meter för att hålla tempo i henne. Därefter har hon fått intervallträning. Hon känns väldigt pigg och fin, säger Osterling som gör lite ändringar till kvällens start på sin häst.
– Det är lite småkusteringar, det blir lättare järnskor i fram än tidigare. Dessutom blir det mest troligt första gången med rycktussar. Dessa har jag övat med henne i träning och det fungerade bra. Sedan får vi se om det blir läge att rycka tussarna i loppet eller inte.
Vad säger du om chanserna?
– Jag tycker Tied Together imponerade senast och den är nog huvudet högre än de andra hästarna i loppet. Vi har också ett byngligt spår, men jag hoppas på platschans.
Susanne H Osterling kör ytterligare två hästar på V86 som hon har lite koll på trots att hon inte tränar dessa själv.
Global Office (V86-1) har gjort det jättebra på sistone och håller fin form. Läget behöver inte vara fel då han är ganska startsnabb. Part Nan Angelen är väl lite bättre än övriga hästar i loppet, men jävlas det för den och vi har flyt så... Det är väl platschans i alla fall.
M.T.Gogogirl (V86-7) körde jag näst senast och vi hamnade långt bak. Det var dåligt tempo och jag chansade invändigt. Vi fick aldrig fritt och formen är rätt okej. Däremot blir det svårt att vinna och vi får jaga en peng i första hand, säger Susanne H Osterling.

FAKTA

Solänget

Solängets Travbana
894 35 Själevad
Tel: 0660-37 65 05
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,0 m
Bredd 1640: 20,0 m
Upploppets längd: 193 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.