Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ringostarr Treb ut - Obrigado in

Foto: Stalltz.se
Obrigado får en VM-plats när Ringostarr Treb tackat nej. Foto: Stalltz.se

Ringostarr Treb har lämnat återbud till VM-loppet och istället kommer nu den Lennart Ågren-delägde Obrigado in i loppet.

Publicerad:

Det här skriver Trav Og Galopp-Nytt på sin hemsida. Sexårige valacken Obrigado (e. Boy Band-Malimony) tränas av Paul Kelley, som köpte hästen på Harrisburg-auktionen 2013 för 53.000 dollar. Från att ha varit en segermaskin som två- och treåring i de lokala Sire Stakes-loppen i Maine har Obrigado i Kelleys händer utvecklats till en elithäst. I april i år köpte Roger Walmanns storhästägare Lennart Ågren in sig i hästen, som nu passerat fem miljon kronor i insprungna pengar.

Obrigado slutade bland annat trea i Elitloppet Play Off på Meadowlands och slog Resolve i Crawford Farms Trot. Han slutade även tvåa bakom Resolve i John Cashman Jr Memorial under Hambletonian-helgen. Så sent som den 1 oktober segrade Obrigad i Dayton Trotting Derby (160.000 dollar) för äldre travare på Dayton Raceway på 1.10,5/1.609 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.