Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ringostarr Treb vann efter härlig upploppsduell

Ringostarr Treb i ledningen och Propulsion i dödens. Det andra elitloppsförsöket bjöd på en rykande slutduell och det var Jerry Riordans italienare som gick segrande, via 1.10,8. 

Publicerad:

Förhandssnacket gick att Ringostarr Treb skulle leda Elitloppsförsöket runt om. Men Johan Untersteiner ville annat med Pastore Bob och med en rykande öppning från spår sex lyckades ekipaget pressa sig till ledningen i första sväng. Men Wilhelm Paal satsade framåt på nytt och efter 500, via 07,8, satt favoriten i tät.

Propulsion landade i dödens med Nadal Broline och Uza Josselyn i ryggar. Wilhelm Paal tilläts sedan dämpa tempot rätt rejält och varvet passerades via 1.12,2. Sista 500 bar det av på nytt och det var de två täthästarna, Ringostarr Treb och Propulsion, som skulle göra upp det. Propulsion stred tappert hela vägen ner, men lyckades aldrig koppla greppet om Ringostarr Treb som höll undan med en hals. Segertiden 1.10,7 efter sista 500 på 1.07,8. 

Nadal Broline satt i rygg på Propulsion under loppet och spurtade fint till tredjeplatsen 1.10,9. Sista finalplatsen tog Pastore Bob hand om på elva blankt.

Segerkusken Wilhelm Paal efter loppet:
– Ännu en gång visade han sina briljanta spurtresurser. Jag fick dämpa under andra femhundringen och jag var övertygad om att han skulle vinna vid sunda vätskor, sa Paal.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.