Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Riordan om planen: ”Kan bli Frankrike till jul”

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Betting Gangster. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Betting Gangster imponerade i sin årsdebut. Nu berättar Jerry Riordan om sin matchningsplan för E3-vinnaren.

Publicerad:

Under tisdagskvällen gjorde Jerry Riordans talangfulla fyraåring Betting Gangster (e. Going Kronos) årsdebut. Det slutade med att Stefan Persson fick besöka vinnarcirkeln efter sitt första lopp bakom E3-vinnaren. Efter ett lopp i tredje utvändigt drog Persson i högertömmen och landade utvändigt ledande Maze Runner inför slutsvängen. När mållinjen kom hade Betting Gangster plockat ner ledaren och gått i mål på 1.10,4a/1640 meter.
Då kunde till och med Jerry Riordan erkänna att han var förvånad.
– Jag var inte förvånad över att han vann, men när jag såg tiden så blev jag det. Samtidigt är det som jag brukar säga: Tid är bara viktigt om du ska sitta i fängelse, säger Jerry Riordan.
– Det är en jäkla häst och Stefan gjorde ett kanonjobb i loppet. Håller hästen formen kan det bli ett roligt år.

Hur ser planen ut för hästen?
– Det är derbyt som gäller och det är fullt fokus på det. Jag hoppas att han ska ha tre-fyra lopp i kroppen innan uttagningarna.
– När säsongen drar igång på riktigt först i augusti då finns det många fina lopp efter det. Breeders Crown till exempel. Det är inte omöjligt att det blir Frankrike efter det, Criterium Continental. Enda problemet är väl att om man vinner det så ska man vara med i Prix d’Amérique också, säger Riordan och skrattar.

Det var så han gjorde med stoet Treasure Kronos inför Prix d’Amérique 2018.
– Hade det hänt med honom så hade vi nog tackat nej den här gången. 

Ringostarr mot Norgerevansch

Stallkamraten tillika elitloppsvinnaren Ringostarr Treb (e. Classic Photo) fick ett tufft lopp i dödens i Oslo Grand Prix i helgen. Det slutade med upploppsgalopp som slagen.
Enligt tränaren är siktet inställt på en ny Norgestart.
– Jag var ute med honom i morse och han var så pigg och glad. Det lutar åt Jarlsberg om en månad.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.