Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Riordan trea och fyra

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

I Prix de Brionne, tillika dagens Quinte-lopp i Frankrike, var det en hel del svenskintressen till start. Bäst gick det för Jerry Riordans duo Spirit Real och Sylvester America.

Publicerad:

Förutom Jerry Riordans duo återfanns även Speed Delicious, Angelo Am, Panoramic, Al’s Winnermede, Time Machine och Tosca Victory med i loppet.  Några större framgångar blev det däremot inte för dessa, utan det var Jerry Riordan som fick bära svenska fanan högt denna måndag.
Inledningsvis var Jorma Kontio offensiv med Al’s Winnermede, likaså Franck Nivard bakom Sylvester America. Efter mängder av positionsändringar där Al’s Winnermede bland annat kom att behöva släppa ifrån sig ledningen, kom man till sista sväng.
I det läget såg Sylvester America fortsatt stark ut, men favoriten Afghan Barbés (e. Meaulnes du Corta) och Charles Julien Bigeon visade sig för bra. Sylvester America höll bra till tredjeplatsen, endast nos efter Bily de Guérinière (e. Prodigious) i mål. Spirit Real spurtade in som fyra efter resa en bit bak i kön för körande Eric Raffin. 
Segertiden för Afghan Barbes blev 1.13,1/2.700 meter.
Femma i mål slutade Jörgen Westholms Time Machine.
Tredje- och fjärdepriset för Halmstadtravets Jerry Riordan var värt 11.880 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.