Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Robert Bergh: "Är riktigt arg"

Foto: Maria Holmén/Travronden
Det blev inget Elitlopp för Nahar. Foto: Maria Holmén/Travronden

Robert Bergh fick varken med Ed You eller Nahar i Elitloppet. Nu riktar Åbytränaren skarp kritik mot sportchefen Markus Myron.

Publicerad:

Det var tre platser kvar att fylla under söndagen - de gick slutligen till Mosaique Face, Royal Fighter och Billie de Montfort vilket betydde att varken Ed You eller Nahar kom med och att Robert Bergh blev utan plats det här året. Ett besked som gjorde tränaren besviken.
– Man är ju besviken, vi har laddat för det här så länge. De har haft dåliga spår men gjort fantastiska insatser hela månaden båda två. Så det fanns ingenting som antydde något annat än att man kunde förbereda dem för ett bra lopp nästa helg, säger Robert Bergh till Expressen och fortsätter.
– De har presterat på högsta nivå. Men det krävs ju att man är duktig på trav när man avläser loppen...

Markus Myron kommenterar Robert Berghs uttalande till Expressen.
– Det är svårt att kommentera varför en häst inte kommer med i Elitloppet. Min uppgift har inte varit att välja bort hästar från Elitloppet, utan att välja in, säger han.
 
Robert Bergh har vunnit Elitloppet en gång. 2013 var han först över mållinjen tillsammans med Nahar.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.