Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Robert Bergh: ”Lite extra att följa honom på banan”

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Robert Bergh har gillat Johnny Takter på flera plan. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Robert Bergh har lite blandade känslor efter Johnny Takters skarpa besked att sluta - men känner igen sig lite själv i Johnnys agerande.

Publicerad:

Robert har aldrig gått ut med att han ska sluta helt någon gång, men däremot valde han hösten 2016 att ta beslutet om en time-out från löpkörningen. Det var en form av utmattningssymptom som låg bakom det hela.
– När jag väl hade gått ut offentligt och verkligen berättat om denna time-out mådde jag bättre bara efter några timmar. Det var som att orden verkligen måste ut för att få till en förbättring. Hoppas det blir samma för Johnny efter att han nu tagit det här beslutet.

Robert är fascinerad över Johnny som både yrkesman och människa.
– Han får ett enormt tryck i hästarna, både från start och i avslutningarna. Det är lite extra att följa honom på banan. Det samma är det att sitta och prata med Takter, det blir lite andra funderingar och vinklar än man är van vid inom travet. Så på en öde ö skulle vi nog kunna ha rätt så trevligt!

Robert och Johnny har en sak gemensamt – båda använder sig av Stig Wiklund som mental coach.
– Johnny frågade mig om Stig och jag rekommenderade att han skulle ta en kontakt. Deras samarbete har nog varit bra, det känns som att Johnny steppat upp lite och fått lite andra vinklar. Men nu ska han sluta och det blir blandade känslor kring den biten, avslutar Robert.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.