Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Robert Berghs fyraåring klar för Åby Stora Pris

Foto: TR BILD
Robert Berghs Muscle Hustle är klar för Åby Stora Pris. Foto: TR BILD

Fem hästar är nu klara för Åby Stora Pris. Senast i raden: en fyraårig kulltopp som nu ställs mot äldre motstånd i storloppet.

Publicerad:

Muscle Hustle kommer till Åby Stora Pris. På torsdagen presenterades hästen som den femte deltagaren i storloppet. Och även den yngste. Robert Berghs häst är fyra år och ska nu möta den äldre eliten på Åby den 12 augusti.
– Muscle Hustle har utvecklats enormt under sommaren och känns otroligt fin för dagen. Vi har bara skrapat på ytan på hans utveckling ännu, så denna utmaning blir mycket spännande, säger Robert Bergh i ett pressmeddelande.

Hästen närmast från segrar i Norrlands Grand Prix och i ett Breeders Crown-försök på Mantorp. Dessförinnan var han tvåa bakom stallkamraten Diamanten i finalen av Sprintermästaren.
– Muscle Hustle är en häst som jag har följt sedan tiden som unghäst i Nordamerika, då min tidigare arbetsgivare Per Henriksen tränade den. Per sa till mig under fjolåret att det var en av de bästa hästarna han har tränat och utvecklingen hos Robert har varit fantastisk. Jag tycker hästen är komplett och detta är ett väldigt roligt inslag i årets Åby Stora Pris, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen.

Sedan tidigare är B.B.S. Sugarlight, Canari Match, Volstead och Whitehouse Express klara för Åby Stora Pris. Tre platser återstår i startfältet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.