Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Robert Bi bäst i comebacken

Foto: JEANNIE KARLSSON
Foto: JEANNIE KARLSSON

Robert Bi floppade i sitt förberedande lopp till Prix d'Amerique och efter det valde tränare Paul Hagoort att ställa av hästen. Under lördagen gjorde Robert Bi comeback - och det slutade på bästa tänkbara sätt.

Publicerad:
Robert Bi (e. Toss Out) återkom efter nästan ett halvårs frånvaro från tävlingsbanan. I Grupp III-loppet Prix de New York över 2.150 meter på Enghiens bana ställdes han bland annat mot hästar som Moving On, Princess Grif, Aladin d'Ecajeul och Ustinof du Vivier. 
Det var just den sistnämnde som tog hand om taktpinnen, men när Robin Bakker och Robert Bi kom upp på utsidan efter första sväng valde Matthieu Abrivad att släppa ledningen, för att kort senare överta kommandot igen.
In mot upploppet var ledaren seg och greppet kopplade Africaine (e. Oiseau de Feux) efter en resa i andra utvändigt. Robin Bakker letade frenetiskt efter en lucka och den kom att uppenbara sig invändigt om Ustinof du Vivier mitt på upploppet.
Robert Bi sköt till vasst och fick fatt i Africaine med 50 meter kvar av loppet. Trea slutade starkt spurtandes Aladin d'Ecajeul (e. Quaker Jet) efter att ha suttit invändigt fram till upploppet tillsammans med Eric Raffin.
Segern var värd 51.750 euro och tiden blev 1.13,7/2.150 meter.
- Han var definitivt inte hundraprocentig redan i dag, men hästen var bra och det är skönt att han är tillbaka. Loppet blev passande och nu är det bara hoppas att allting ser bra ut med hästen under de närmaste dagarna, sade Robin Bakker till Paris-turf efter loppet.
Vincennes slutade fyra, medan Zorro Photo och Moving On fick nöja sig med matlappar i form av ett sjätte- respektive sjundepris.
Tanken var att Franck Nivard skulle ha kört Moving On, men sedan toppkusken inte infunnit sig på Vincennes under deras fredagstävlingar, där han var uppsatt som kusk/ryttare i sju lopp, valde franska travförbundet att stänga av Nivard med omedelbar verkan.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.