Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Robert Bi kommer inte till start på fredag

Foto: JEANNIE KARLSSON
Robert Bi och Robin Bakker. Foto: JEANNIE KARLSSON

Robert Bi var ute i ett kvallopp den 21 maj i Holland. Därefter var tanken att hästen skulle ha startat i Prix Champon P. på Vincennes i Frankrike på fredag, men när startlistan blev klar idag fanns han inte med. Hästens tränare Paul Hagoort berättar varför han plockade bort sin häst ur loppet.

Publicerad:

Robert Bi, som bland annat vann Copenhagen Cup i Köpenhamn och EM för femåringar på Jägersro, förra året har inte startat sedan den 15 januari. Först fick hästen magproblem och har sedan haft fullt upp med avelsarbete. Den 21 maj kvalade Robert Bi i Wolvega och efter det loppet var siktet inställt på Prix Chambon P. på Vincennes på fredag. Hästen fanns länge med i den preliminära startlistan, men plockades bort ur loppet tidigare idag innan den definitiva startlistan blev klar vid lunchtid.

– Robert Bi var okej i kvalloppet och jag siktade mot fredagens lopp på Vincennes. Jag tyckte inte att hästen kändes hundraprocentig i ett jobb imorse och plockade därför bort hästen ur loppet. Eftersom Robert Bi inte startat på ett tag så vill jag vänta till han känns riktigt bra och jag tror han är det snart, säger hästens tränare Paul Hagoort.

Prix Chambon P. (€120.000) körs över 2.850 meter och har ett förstapris på 54.000 euro. Här är startlistan till loppet:
1. Duke Of Greenwood - Hugo Langeweg Jr
2. Briac Dark - Franck Anne
3. Treskool du Caux - David Thomain
4. Amiral Sacha - Gabriele Gelormini
5. Tornado Bello - Pierre Levesque
6. Sierra Leone - Jean Claude Hallais
7. Princess Grif - Franck Nivard
8. Texas de l'Iton - Tristan de Genouillac
9. Olmo Holz - Christophe Martens
10. Solea Rivelliere - Philippe Daugeard
11. Village Mystic - Louis Baudron
12. Swedishman - Thierry Duvaldestin
13. Ustinof du Vivier - Matthieu Abrivard

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.