Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rockin Ron bäst i Confederation Cup

Under söndagen avgjordes passgångarloppet Confederation Cup på Flamboro Downs, Ontario.
Ett ovanligt besök på banan gjorde Yannick Gingras – och det kom att bli succé.

Publicerad:

Stjärnkusken satt upp bakom Ron Burkes lasixtävlande Rockin Ron (e. Real Desire), vilken kom till loppet som obesegrad efter tio starter i nya regin. Favorit i loppet var Wiggle It Jiggleit (e. Mr Wiggles), som bland annat utsågs till Horse Of The Year 2015. Den senare kom inte ha en chans för körande Montrell Teague sedan Rockin Ron tidigt hittat till ledningen.
Yannick Gingras valde att hålla högt tempo i täten på 800-metersbanan. Första quartern gick efter 1.05,5 och varvet kom passgångarna till på 1.09,1. Med cirka 600 meter från mål attackerade Montrell Teague från andra utvändigt med Wiggle It Jiggleit och tempot skärptes rejält. Rockin Ron hade däremot tillräckligt gott om krafter kvar för att gå undan till seger med 3/4 längd. Han kom i mål på 1.08,4 efter att ha avslutat sista 400 meterna efter 1.05,8. Vinnartiden var nytt kanadensiskt rekord och därmed också nytt banrekord. Det var 38:e upplagan av Confederation Cup, ett lopp som numera är ett renodlat fyraåringslopp.
Efter loppet var Yannick Gingras mycket nöjd med Rockin Ron.
– Jag kom till ledningen snabbt, men 1.05,5 och 1.09,1 är tuffa tidspasseringar. Man måste ge beröm till hästen, han svarade för en stor bedrift.
Prissumman i loppet var 240 000 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.