Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rommetränare satsar

Foto: HANOLD/ALN
Joakim Elfving. Foto: HANOLD/ALN

Joakim Elfving har den senaste tiden haft sin rörelse inne på Rommetravet. Nu har 28-åringen köpt en gård som han planerar att flytta till våren 2017.

Publicerad:

- Ända sedan jag tog ut min licens har jag velat satsa och detta steg i att utveckla verksamheten med en egen gård känns helt rätt. Min ambition har självklart varit att hitta ett ställe med närhet till travbanan, något som inte varit helt lätt. Lösningen som nu hittats kunde dock inte ha varit bättre, skriver Joakim Elfving i ett pressmeddelande.

Rommetränaren har köpt hästgården Rommeholn, som ligger i anslutning till Rommetravet och delar av travbanans träningsanläggning är belagd på Rommeholens mark. Gården har 26 boxar och Joakim Elfving kommer att bygga ytterligare 15 stycken.

- Även en egen djupsandbana planeras att färdigställas på gården. Möjligheter att utveckla anläggningen saknar egentligen gränser. Total markarealen är 36 hektar.

Elfving har för dagen 21 hästar på träningslistan och stallet har 2016 tolv segrar på 125 starter. Hans hästar har sprungit in 575.900 kronor. Joakim är inne på sitt fjärde år som proffstränare och 2013 och 2015 sprang stallets hästar in över en miljon kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.