Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rommetravet gör Bergsåker, Jägersro och Åby sällskap

Foto: MICKE GUSTAFSSON/KANAL 75
Foto: MICKE GUSTAFSSON/KANAL 75

Under 2018 blir pokalåret ett faktum.
Som mellanbana är det fastställt att man ska ha minst 25.000 kronor i förstapris i loppen, men under Dalarnas Travsällskaps styrelsemöte under måndagen, bestämdes det att Rommetravet ökar den siffran till 30.000 kronor.

Publicerad:

Sedan tidigare har Svensk Travsport gått ut med att ingen travbana i Sverige kommer att köra lopp med mindre än 20.000 kronor i förstapris, ett lopp per tävlingsdag undantaget, liksom breddlopp. Rommetravet har sedan tidigare haft som princip att inte köra något lopp med mindre än 20.000 kronor i förstapris, bortsett från breddlopp och P21-lopp. Nu väljer man att höja sin lägstanivå från 2018.
– Vi hade styrelsemöte under måndagen. Sedan tidigare har vi på Romme beslutat att inga lopp på banan ska ha mindre än 20.000 kronor i förstapris, med ett P21-lopp undantaget per tävlingsdag. I och med pokalåret och de nya prismedlena som banorna får, så kommer vi ändra detta. Inga lopp på Sveriges mellanbanor ska köras med mindre än 25.000 kronor i förstapris enligt Svensk Travsport, med P21-lopp och breddlopp undantaget. På Romme däremot, kommer inga lopp köras med mindre än 30.000 kronor i förstapris, förutom som tidigare ett P21-lopp per tävlingsdag undantaget, säger Anders Jonsson, ordförande i Dalarnas Travsällskap.

"Ligger i topp när det kommer till anmälningssiffror"
Rommetravets styrelse tycker sig tydligt se fördelarna med sitt sätt att arbeta med prispengarna, framför allt när det kommer till antalet anmälda per lopp.
– Vi har sett att Romme ligger i topp när det kommer till anmälningssiffror, de aktiva vill starta på vår bana. Vi väljer att satsa brett, för att gynna både proffs som amatörer. Vi hoppas att vår inriktning ska locka ännu fler att träna häst i närheten av Romme som har tävlingar i stort sett varje vecka året runt.Trots satsningen, kommer vi ändå kunna köra de lite större loppen som vi har, med samma prispengar som tidigare. Vi har inga miljonlopp, men väl American Trot, Charlie Mills lopp, Rommeheatet med mera.

I och med sällskapets beslut, gör Rommetravet storbanorna Bergsåker, Jägersro och Åby sällskap med att tävla om minst 30.000 kronor i loppen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.