Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Rudisha får vila i två veckor"

Foto: MARIA HOLMÉN
En upplaga av Kolgjini Sales där Rudisha såldes i fjol. Foto: MARIA HOLMÉN

Tvåårige snackhästen Rudisha kvalade på Jägersro i tisdags.
Efteråt visade det sig att allt inte stod rätt till med honom.
– Han kommer inte att gå några jobb på två veckor nu, säger Lutfi Kolgjini.

Publicerad:

Svante Båth och Lutfi Kolgjini har triggat varandra under våren. Båda tränarna har mycket intressanta tvååringar i boxarna och i tisdags kvalade Rudisha (e. Muscle Hill) på 1.19,0/2160 meter voltstart och "Ludde" aviserade att start är planerad till slutet av juli. Nu visade det sig att snackhästen som kostade 2,4 miljoner på Kolgjini Sales i fjol inte alls var på topp i tisdags.

"Inte hela världen"
– Vi tog blodprov på ett par hästar i dag och det visade sig att han hade höga vita blodkroppar vilket tyder på en infektion, säger Lutfi Kolgjini.
Tränaren är dock inte särskilt orolig.
– Nej då, det är sådant som händer, han dör inte av det. Han verkar pigg och glad men får vila från jobb i två veckor nu.
Grusar det dina planer med honom?
– Nja, planen är att ta ut honom Åbergsdagen och han hinner nog tillfriskna i god tid. Hinner jag inte få honom i det skicket jag önskar så är inte det hela världen. Säsongen är lång och han är ju bara två år gammal.

 

FAKTA

Tvååringslopp

21 juli körs säsongens första tvååringslopp, det på Axevalla med 50.000 kronor till vinnaren.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.