Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ruggig avslutning av Executive Caviar

Foto: KANAL75
Foto: KANAL75

Det blev ett spännande upplopp i årets upplaga av Svampen. Läget såg hopplöst ut för Executive Caviar, men hästen nådde hela vägen fram till seger efter en sylvass spurt.

Publicerad:

Tvååringsloppet Svampen med 442.000 i förstapris gick till Joakim Lövgren-tränade Executive Caviar (e. S.J.'s Caviar) med Björn Goop i sulkyn. Detta efter en spårsnål resa i fjärde invändigt. Det såg länge hopplöst ut för ekipaget, men luckan uppenbarade sig in på upploppet och hästen avslutade ruskigt fort långt ute i banan och hann fram till klar seger över Örebros korta upplopp.

Initialt var det On Track Banditen och Kim Eriksson som tog hand om spets, kort efter start var det dock Åke Lindblom som övertog tät med sin egentränade Chapuy. De kunde dock inte svara hästarna som kom längre ut i banan.
– Vilka fina hästar, de är så pass unga, men kan ändå springa så fort som de gör. Vi satt som sista häst på innerspår och det var så långt framme att jag chansade invändigt. Sedan fick vi lucka in på upploppet och han spurtade enormt fort. Det är en häst med jättefin teknik och han var otroligt fint förberedd, säger Björn Goop.

Joakim Lövgren hade också tredjehästen i mål, Västerbo Rainbow som kördes av Ulf Ohlsson. Tvåa blev Mattias Djuse med sin egentränade Helloise Boko.

Segertiden skrevs till 1.14,3a/1.609 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.