Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ruggig avslutning av Policy Of Truth

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Unghäststjärnan Policy Of Truth är tillbaka på allvar. Efter en ruggig avslutning flög han fram till seger i gulddivisionen på Hagmyren.
– Han är den häst som fixade den första klassiska segern för mig så det är klart att han betyder lite extra, sa tränaren Reijo Liljedahl efter segern.

Publicerad:

Det var upplagt för fartfest då E.J.'s Guldsko skulle avgöras som V75-6 på Hagmyren. När öppningen klockades till 06,3 förtsta 500 meterna steg förstås förhoppningarna för hästarna en bit bak i kön.

Muscle Hustle (e. Muscle Mass) som tog hand om ledningen galopperade i första sväng. Sedan blev det fortsatt full körning mellan Örjan Kihlström bakom Canari Match (e.Extreme Annou) och Emila Leo bakom Charrua Forlan (e. Up Front Larry). Första 500 meterna inleddes efter 06,3.

Policy Of Truth (e. Explosive Matter) fick ett lopp i tredje ytter och bjöd på en makalös avslutning sista halvvarvet långt ut i banan.

– Det är inte så ofta man är ute och kör på stigen mellan stallbacken och publikplats, sa Erik Adielsson och skrattade.

Både Adielsson och tränaren Reijo Liljendahl var lättade efter segern.

– Det är så skönt att han fick utdelning. Han var ruskigt bra i årsdebuten men i de två senaste loppen har det inte varit lika bra. Man vill inte hålla på med en massa bortförklaringar så det känns bra idag, sa Erik Adielsson.

Tränaren Reijo Liljendahl var både glad och rörd i vinnarcirkeln.

– När man har tålmodiga ägare och bra personal runt sig så brukar det kunna bli bra. Han har nog aldrig varit bättre än han är just nu. Vad det blir härnäst vet jag inte, men det finns lopp framöver om han håller sig frisk, sa Reijo Liljendahl.

I kallblodsloppet visade 19-årige Magnus Djuse åter sitt kunnande då han lotsade den norske favoriten Lukas Rauen(e. Troll Jokeren)  till seger.

– Han bestämmer det mesta själv så det är bara att hålla i lite, sa en nöjd Djuse.

I klass 2-försöket fick vi se en strålande insats av Miss Silver (e. Classic Photo) och Jörgen Westholm.

– Jag testade att köra fram till dödens för att se hur långt det kunde räcka. Hon kändes fantastiskt fin och nu kan vi titta lite på något större lopp i höst, sa Jörgen Westholm om sitt fyraåriga sto.

V75-dagen avslutades med ännu en uppvisning dår Tale Of jacks (e. Intoxicated) krossade motståndet i klass 1-försöket. Ledande Global Well Of (e. S.J.' Caviar) gjorde det bra i ledningen men var chanslös att svara på upploppet.

– Jag kände redan 500 kvar att det skulle bli seger, sa körande Kaj Widell.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.