Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ruggig insats av Stall Brynäs rikshäst

Foto: ALN
Falco di Quattro inledde Rikstravet på bästa sätt. Foto: ALN

Stall Brynäs rikshäst Falco di Quattro stod för en minst sagt ruggig insats under söndagen. Hästen blev hängandes i tredjespår runt första varvet, men hade trots det kraften att sätta nosen först.

Publicerad:

Det blev en pangstart på Rikstravet för Stall Brynäs Falco di Quattro (e. Conway Hall-Nimble di Quattro), tränad av Erik Lindegren och körd av Tobias J Gustafsson. Inledningsvis fick hästen en minst sagt stygg resa, ekipaget blev hängandes i tredjespår runt hela första varvet och landade utvändigt om ledaren Madame Love (e. In Love With You-Xaveria) först varvet kvar. Madame Love satt i spets från början och öppnade första varvet efter 1.14,8. 

In i slutsvängen försökte Marcus Lilius att rycka undan med ledaren. Falco di Quattro hade dock inte gett upp och tog upp jakten över upploppet och kunde koppla grepp om händelserna i det sista steget.

– Det blev spännande och det är precis som i hockeymatcher att det kan vara spännande hela vägen in. Han gjorde en mycket, mycket stark insats och jag hade nästan räknat bort honom efter första varvet. Det känns kul att vi har köpt en riktigt fin häst. Hästen kommer att få tävla på nu, säger tränaren Erik Lindegren.

Loppet som Falco di Quattro segrade i var dessutom finalen av Trav Gävleborgs Amatörserie. Hästen gick i mål på 1.15,2a/2.140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.