Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rycker alla skorna

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Per Fromell rycker alla skorna. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Örebrotränaren Per Fromell åker till Solvalla med två hästar och spelarna tycker att hans Canterbury är motbudet till omgångens största favorit Ekavir. Han ligger dock lågt i möjligheten att utmana favoriten om segern trots en väsentlig ändring i utrustningen.

Publicerad:

Sexårige Canterbury (V65-1) kommer med toppform och har gjort flera fina lopp i vinter.

– Han har varit riktigt fin på sistone, men jag är nöjd om han kan vara tvåa-trea den här gången. Hans-Owes häst är riktigt bra och vi får sikta in oss på en plats bakom honom, berättar Per Fromell på väg till Solvalla.

Canterbury har ett perfekt innerspår bakom bilen och Per Fromell siktar på att göra en intressant förändring inför dagens start.

– Om banan är bra kommer jag att rycka skorna runt om på honom för första gången. Han gick tungt balanserad i början av karriären, men på sistone har han gått med aluminiumskor, så skillnaden är inte så stor. Hästarna brukar dock springa friare utan skor. Kommer han till ledningen tror jag att han släpper till Ekavir.

I V65-avslutningen kommer sexåriga stoet Diora From My till start. Hon spurtade jättebra i sin senaste start på Solvalla till ett fjärdepris, men har tyvärr ett lika tråkigt läge igen.

– Hon verkar ha toppform för dagen. Härifrån får vi hoppas att det blir ordentlig körning och jag har tänkt rycka alla skorna på henne också, men så har hon gått tidigare också. Canterbury känns ändå hetast av mina två med tanke på utgångslägena, avslutar Per Fromell.
 

FAKTA

Solvalla

Solvalla Travbana
Box 20501
161 02 Bromma
Tel: 08-635 90 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,7 m
Bredd 1640: 21,7 m
Upploppets längd: 196 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.