Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så är läget med de norska favoriterna

Foto: Micke Gustafsson/Travronden
Gabriele Gelormini är en av kuskarna bakom Gry Kanstads hästar. Foto: Micke Gustafsson/Travronden

Gry Kanstad från Norge gästar Boden med en intressant trio. Två av hästarna ser ut att bli favoriter och det är spännande info vi får under eftermiddagen.

Publicerad:

Camilio (V64-1) möter hårdare motstånd än tidigare och så är det första gången på lång distans, vilket är ett frågetecken hur han hanterar. Han är snabb ut, så vi hoppas på bra position i alla fall. Han slog huvudet i vingen senast vid galoppen, men normalt är han inte speciellt osäker av sig. Jag är pessimist av naturen, men någon klar favorit ska han inte vara. Formen är hur som helst bra och körspö är ett plus då han vara lite bekväm. 

 

Veels Balo (V64-4) är ganska snabb ut och han får prova en bit från start. Formen är fin, men senast hamnade han i dödens och det trivdes han inte alls med. Hästen är lite svår att räkna på då han ibland varit jättebra från ledningen och ibland betydligt sämre. Det är nog ett plus med körspö, även om han bara gjort en start i Sverige tidigare hos mig. Då blev det dock galopp. 1.28 borde han i alla fall kunna springa, men det är svårt att bedöma honom mot svenskt motstånd. Jag har med en jänkarvagn, så får vi se om han kommer tävla med den. Det får Ulf Ohlsson bestämma. 

 

No Credit L.A. (V64-5) har fått passade spår och vi får köra till slut, vilket han trivs med. På sistone har han varit ute mot betydligt tuffare hästar, senast var det mot några som hade tjänat en och en halv miljon till exempel. Han kanske kan vara trea-fyra med rätt resa. Ikväll rycker vi skorna och sätter på en jänkarvagn för första gången, avslutar Gry Kanstad. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.