Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så gick V75 - lopp för lopp

Foto: Foto: Micke Gustafsson
Det blev stenhårt i mål i Diamanstoets final - vinnare blev Dream Lane och Erik Adielsson efter en mäktig slutspurt. Foto: Foto: Micke Gustafsson

Referat och intervjuer från V75-omgången på Solvalla.

Publicerad:

V75-omgången inleddes med en skräll och det var Erik Bondo-tränade Shadow Gar (e. Pine Chip) som bara var bäst i Lady Snärts lopp över 1.640 meter. Patricia Hastrup tog över ledningen från Stella di Azzura i utgången av första sväng och passerade första 500 på 1.09,0, och fick Wild Honey i dödens. Shadow Gar hamnade perfekt i rygg på Wild Honey och första 1000 gick på beskedliga 11.7. När attackerna kom bakifrån sände Gubellini framåt med 600 kvar och gick det riktigt fort. Redan med 200 meter kvar var saken klar för en helt överlägsen italienare som vann på 1.10,3.
– Hon gick fruktansvärt fort till slut. Det är fantastiskt att vara här, konstaterade Gubellini. 
Tvåa blev starkt spurtande Galactica medan en för dagen klen Wild Honey fick nöja sig med tredjeplatsen.

Klass II-finalen (V75-2) bjöd på en härlig duell mellan Rushmore Face och Uppohoppa (e.Triton Sund), som den sistnämnde gick segrande ur. Örjan Kihlström satte in attacken på sista bortre långsidan och nådde fram utvändigt om Rushmore Face, som betvingat Upstream från dödens. Genom sista sväng var de jämsides och det var Uppohoppa som hade mest krafter kvar. Pasi Aikio-träningen gled undan till en säker seger på fina 
1.11.7/2.140 meter.
– Hon har tagit nya kliv hela tiden och gjorde det väldigt bra i dag, sa Örjan Kihlström. 

En perfekt smygresa i vinnarhålet och sedan kunde Johan Untersteiner vänta med slutattacken till en bit inne på upploppet. Då spurtade Niagara Broline (e. Pine Chip) till lätt seger i klass I-finalen (V75-3).
– Jag vet ju grundkapaciteten och att Niagara fortfarande står ganska bra inne i klassen. Samtidigt oroade det lite att han senast var struken för infektion, kommenterade Johan, som dock fick upp hoppet redan efter värmningen.
– Ja, hästen kändes riktigt fin där och avgjorde faktiskt också på enkelt sätt.
Den sjuårige Pine Chip-valacken tripplade nästan sin prissumma i år tack var de 200.000 han tjänade nu. Segertiden skrevs till 1.12,3a/2.140 meter.

I Diamantstoets final (V75-4) blev det målfotoseger för Stig H Johanssons Dream Lane (e. Pastor Stephen) med Erik Adielsson i sulkyn. Ekipaget följde med i draget i tredjespår med 800 kvar men såg ut att ha för långt kvar till  Joy de Castella in på upploppet. Men med en rapp spurt tog Dream Lane in meter för meter och tog ned Joy de Castella på linjen. Segertiden 1.12,4/2.140 meter. Trea blev Fancy Flair medan favoriten Darling Hornline galopperade bort sig under slutvarvet. 
– Hon var fantastiskt fint och det gick ruggigt fort till slut. Stig gjorde en del förändringar inför näst senast och hon har varit underbar att köra i de här två starterna, sa Erik Adielsson efter segern som gav 200.000 kronor.

Trots en resa utvändigt om ledande Bravo Navarone kunde Magnus Träff-tränade Queer Fish (e. Varenne) ta hem silverfinalen (V75-5) för Kaj Widell.
– Jag hade 1.09,0 sista varvet och det är inte många hästar som klarar av det. Vi hade dövat ner hästen lite mera den här gången, vilket hjälpte till att få mera krafter kvar till slut. Han vann knappt men säkert, sade Kaj och fick hjälp av Magnus:
– Det är svårt att riktigt tro att Queer Fish ska kunna vinna en Silverfinal från dödens under den här helgen. Men det är en fruktansvärd häst. Hemma är han som tjuren Ferdinand, men på banan är det bara tävling i honom.
Segertiden skrevs till 1.11,7a/2.140 meter.

I Bronsfinalen (V75-6) blev det grönt i topp när Åke Svanstedt styrde Aron Palema (e. Symphonic Hanover) till seger på 1.12,2a/2.140 meter. Sheriff Bi i spets varvade på beskedliga 1.14,1 och fick samtidigt favoriten Moni to Spare utvändigt om sig. Med drygt 600 kvar vred Åke Svanstedt på i tredjespår och med en snabb avslutning var ekipaget ohotat i mål, före en klart godkänd Moni to Spare och Sheriff Bi. 
– Han kändes lite trög i sista sväng men efter att jag ryckt tussarna så sköt han till bra, sa Åke Svanstedt om Pär Hedberg-träningen. 

Omgången avslutades av Sauveur i Harper Hanovers lopp. 

Den rätta V75-raden blev 10-11-1-9-7-2-13. Sju rätt gav 1.077.933 kronor, sex rätt 5.874 kronor och fem rätt 367 kronor. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.