Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så gick försöken i Sprintermästaren

Foto: Jörgen Tufvesson/ALN
Lutfi Kolgjini och Rajesh Face vid försökssegern på Halmstadtravet. Foto: Jörgen Tufvesson/ALN

Diamanten, Rajesh Face och Makethemark imponerade alla tre med segrar i sina respektive heat.

Publicerad:

Försök 1: Diamanten hade inga som helst problem att infria förväntningarna som den stora favoriten. Friend of Nature tog spets när Mindyourvalue W.F. galopperade bakom bilen och öppnade första 500 via 1.08,4 med Racing Mange i rygg. Diamanten inledde i dödens och fick rygg på Rekord Rune med varvet kvar. Med 600 meter kvar satte Robert Bergh in attacken och tidigt in på upploppet var greppet kopplat på Friend of Nature. Segern blev sedan enkel på nya banrekordet 1.10,4. 
- Han gjorde det jättefint och han bet i bra över upploppet. Det blev en väldigt behagligt försök för oss, konstaterade Robert Bergh. 
Racing Mange fick fritt från rygg ledaren i utgången av sista sväng och fullföljde bra som tvåa. Mindyourvalue F följde med i fjärde invändigt och var sist in på upploppet, men fixade tredjeplatsen tillika finalplatsen efter en rapp spurt över upploppet.

Vidare till final: Diamanten, Racing Mange, Mindyourvalue W.F.

Försök 2: Rajesh Face gav ett läckert intryck och visade ingen pardon i detta uttagningslopp. Spetsstriden blev lite rumphuggen med galopp på Gandhi Boko och senare Louie Brodde, och Paul The Apostle kunde enkelt hålla upp innerspåret. Rajesh Face öppnade bra bakom bilen och Lutfi Kolgjini i sulkyn valde att köra till och överta ledningen efter dryga 500 meter. Halvvarvet på 09,8 och varvet på 11,7. I sista sväng skaffade sig Rajesh Face några längders till övriga och även om Paul the Apostle närmade sig biten blev segern bekväm. Segertiden 1.10,9. 
– Det är något särskilt att sitta bakom denna, han bara flyger fram och gör allt klockrent. Han hade så gott som allt sparat i mål och jag ska finjustera honom lite till finalen för att få honom ännu snabbare, jag tar bort sulorna på aliminiumskorna, sa Lutfi Kolgjini i vinnarcirkeln efter försöket. 
Paul the Apostle fullföljde bra som tvåa med krafter kvar i mål. Grant Boko backades sist från start och efter en resa i tredje ytter avslutade Reijo Liljendahl-träningen bra till tredjeplatsen. Gandhi Boko hamnade bra till i andra utvändigt trots sin korta startgalopp, men visade inget extra till slut via en spurt invändigt. Kan gå vidare som bästa seedad fyra.
Till final: Rajesh Face, Paul the Apostle, Grant Boko, Gandhi Boko.

Försök 3: Makethemark vinner efter en rafflande avslutning på loppet med tre hästar i bredd på mållinjen. Electric Light tog hand om ledningen mycket enkelt från sitt innerspår och kunde öppna första 500 på 1.12,6 med Dupree i rygg. Dominion Beach landade samtidigt i dödens efter dryg inledning i tredjespår och gav rygg till Global Trust. Varvet gick via 1.12,0 och efter en händelsefattig inledning hände "allt". Ulf Ohlsson styrde på från tredje utvändigt med 600 kvar med Makethemarkoch fick med sig Muscle Hustle och Sliding Home. I en mycket snabb avslutning var det också Makethemark som satte nosen först på målfotot. Segertiden 1.10,7.
– Det blev ingen körning alls i början och jag blev lite orolig för om vi skulle vinna heatet, men han är så pass snabb i benen att jag kände att han skulle räcka till final. Det gick väldigt fort till slut och 50 meter före mål höll han på att slå ihop, jag fick ta upp honom kort och det löste sig. 
Electric Light var knappt mycket knappt slagen som tvåa, före Muscle Hustle som stod för en mycket vass avslutning. Dominion Beach klart godkänt som fyra från dödens men missar finalplats.
Till final: Makethemark, Electric Light, Muscle Hustle.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.