Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så gör tränarna

Foto: TR BILD
Mattias Djuse, Peter Untersteiner och Hanna Olofsson. Foto: TR BILD

Travronden frågade tre tränare i olika delar av landet om hur coronaviruset påverkar deras arbete. Så här låter svaren.

Publicerad:

Hur påverkas din verksamhet av coronaviruset? 

MATTIAS DJUSE, Solvalla:  Man är väl extra försiktig och så. Vi har skickat ut ett mejl till alla hästägare om att man ska undvika att besöka oss. Vi väntar med besöken ett tag nu. 

PETER UNTERSTEINER, Halmstad: Inte mycket. Vi har tränat på precis som vanligt och alla, både tvåbenta och fyrbenta, är friska. Jag skulle ha åkt på skidsemester i alperna går. Det blev inställt och det var ju tur att man inte kom iväg tidigare.

HANNA OLOFSSON, Boden/Solvalla: I dagsläget är det väl att jag inte åker till Stockholm i samma omfattning som jag tänkte. Och att hästägarna inte kommer till tävlingarna. Utöver det är det väl sunt förnuft som gäller om någon vill kom och hälsa på. Jag har inget förbud nu. 

Har personalen drabbats på något sätt?

MATTIAS DJUSE: Nej, inte direkt. Men man försöker väl hålla så lite folk som möjligt kring verksamheten.

PETER UNTERSTEINER: Nej, ingen sjukfrånvaro alls.

HANNA OLOFSSON: Nej. 

Påverkar coronaviruset ditt sätt att jobba i till exempel matchning av hästar och liknande? 

MATTIAS DJUSE: Inte som det ser ut just nu. Jag försöker köra på som vanligt.

PETER UNTERSTEINER: Nej, det har det inte. Jag hade inte tänkt starta på Momarken och Lunden kör vi nästan aldrig på. Planen är att starta mina hästar i finalerna på Solvalla också. Sedan vet jag inte om det blir flyg till Stockholm eller om vi ska åka bil upp. 

HANNA OLOFSSON: Nja, inte just nu. Det är klart man funderar ju på det. Än så länge har det inte påverkat. 

Hur orolig är du för att det blir hårdare restriktioner inom travet?

MATTIAS DJUSE: Det hade förstås inte varit bra och det hade blivit ett slag. Men det är det för många just nu. Det viktigaste är att personer som är extra utsatta får hålla sig friska. Det ekonomiska kommer i andra hand. 

PETER UNTERSTEINER: Det hade ju varit väldigt tråkigt för oss om vi inte fick tävla. Jag vet att väldigt många tittade på oss i Halmstad. Jag är glad så länge vi får tävla. 

HANNA OLOFSSON: Ja, jag är ganska orolig faktiskt. Det känns som att det blivit väldigt upphaussat och jag skulle inte bli förvånad om det kommer mer. Det skulle vara tråkigt om vi går den vägen, men hälsan är viktigast.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.