Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så kördes Prix d'Amérique

Foto: Maria Holmén/Travronden
Bold Eagle vann Prix d'Amérique 2017. Foto: Maria Holmén/Travronden

Travronden har kartlagt alla hästars loppscenarier under söndagens Prix d'Amérique. Hästarna skrivna i resultatordning:

Publicerad:

17 BOLD EAGLE fjärdehäst i andraspår efter en bit. Satt fast under slutkurvan, men Franck Nivard hittade ut in på upploppet och sexåringen kunde enkelt plocka ned ledaren. Han vann sedan på nytt världsrekord!

5 BELINA JOSSELYN andrahäst i andraspår efter en bit. Utvändigt ledaren en bit in i loppet och sedan andra utvändigt på nytt. Gick på i tredjespår under slutkurvan och tog över ledningen in på upploppet, men kunde inte freda sig mot vinnaren.

6 LIONEL blev hängandes i tredjespår inledningsvis och kom sedan ned som femma i andraspår. Hittade loss mellan hästar i sista sväng och avslutade starkt i vida spår.

4 PROPULSION hängandes i tredjespår, sedan sjunde utvändigt. På i tredjespår mitt i loppet och blev sedan utknuffad i fjärdespår. Höll bra.

2 BRIAC DARK sjätte utvändigt. Gick med i rygg på Lionel loppet igenom och gick i mål med krafter sparade.

3 CALL ME KEEPER andra utvändigt en bit in i loppet. Gick sedan ned i andra invändigt drygt 1200 kvar. Ut i andraspår in på upploppet och höll till maxutdelning.

7 BOOSTER WINNER med som tredje häst på innerspår, sedan fjärde invändigt en bit in i loppet. Ut i andraspår 1000 meter kvar och fick sedan rygg på Briac Dark över upploppet. Höll sin fart.

13 VOLTIGEUR DE MYRT tredjehäst i andraspår. På i tredjespår knappt 1000 meter från mål. Var slagen tidigt, men höll farten över upploppet.

1 TREASURE KRONOS fick ett snällt lopp i sjätte invändigt. Fick luckan väldigt sent och stod för en helt okej avslutning över upploppet.

14 OASIS BI fick en perfekt start och tog hand om ledningen initialt, släppte omgående och hamnade till sist i fjärde invändigt. Försökte i andraspår runt sista sväng, men blev utan pengar.

18 TIMOKO först i andraspår, kördes till spets en bit in i loppet. Kunde inte svara runt sista sväng, och tappade ordentligt över upploppet.

8 PRINCESS GRIF övertog ledningen tidigt, men släppte omgående. Blev sedan fast på innerspår i rygg på en tröttnande konkurrent.

10 BIRD PARKER med som åttonde häst i andraspår. Med i tredjespår mitt i loppet, men var slagen tidigt.

16 TIEGO D'ETANG tappstart. Sedan sjunde invändigt. Backade sig loss och gick med i tredjespår i sista sväng, men kunde inget.

15 UNIVERS DE PAN kördes till spets en bit in i loppet, men släppte omgående. Tappade sedan allt mitt i loppet och blev sist bland de felfria.

11 AKIM DU CAP VERT galopperade bort sig tidigt i loppet och blev diskvalificerad.

12 WILD HONEY med som femtehäst på innerspår. Hittade ut i andraspår under slutkurvan, men galopperade och blev diskad.

9 ANNA MIX blev utkörd och struken efter att ha orsakat två omstarter.

Tempo:
Första 1200: 1.12,0
Första 1700: 1.11,4
Första 2200: 1.11,8
Sluttid: 1.11,2

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.