Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så kördes uttagningarna till Svenskt Travderby

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Campo Bahia. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Conrad Lugauer körde tidigt till ledningen. Sedan var det spel mot ett mål för Campo Bahia.

Publicerad:

Svenskt Travderby försök 1:
I utgången av första sväng övertog Conrad Lugauer och Campo Bahia (e. Muscle Hill) ledningen. Resterande delen av loppet blev ren och skär defilering för Lugauers stjärna. Första 1500 meterna gick efter 1.12,8 och sista varvet stegade Campo Bahia undan till säker seger på 1.13,1a/2640 meter. Detta närmast före Flight Dynamics som också gick till final.
– Det var som förväntat. Han var bra. Mycket talade för att han skulle vara i form. Jag har haft en bra känsla. Han var helt underbar idag. Han ökade på upploppet och det kändes helt utmärkt. Det blir inte lättare i finalen, men vi var oerhört trygga med honom och formen har hela tiden blivit bättre. Det fanns krafter kvar i mål, sade Conrad Lugauer.

Vidare till final:
Campo Bahia – Conrad Lugauer
Flight Dynamics – Stefan Melander

Svenskt Travderby försök 2:
Jorma Kontio körde till ledningen per omgående med Timo Nurmos-tränade Global Wise Guy (e. S.J.'s Caviar) och den positionen behöll ekipaget hela vägen in i mål. Efter att ha öppnat första kilometern efter 1.15,8 passerade Global Wise Guy mållinjen på 1.13,4a/2640 meter. Segern togs närmast före Kennedy.
– Han var jättefin. Timo tyckte innan loppet att hästen varit fin i träningen inför det här. Han har bra löphuvud och är en duktig tävlingshäst, sade Jorma Kontio.

Vidare till final:
Global Wise Guy – Timo Nurmos
Kennedy – Adrian Kolgjini

Svenskt Travderby försök 3:
Erik Adielsson övertog ledningen med Svante Båth-tränade Global Welcome (e. S.J's Caviar) i utgången av första sväng och segermaskinen fick bestämma i, för klassen, behagligt tempo under vägen. Global Welcome ryckte åt sig ett par längders ledning genom sista sväng och vann säkert på 1.13,5a/2640 meter. Det här var hästens 14:e seger i det 18:e framträdandet och segern togs närmast före en starkt avslutande Alone.
– Han var lite mer framåt mot vad jag ville och sedan kom Örjans häst snabbt ute i banan, men han vann med tussarna kvar och jag är väldigt nöjd med hur han kändes i loppet, sade Erik Adielsson.

Vidare till final:
Global Welcome – Svante Båth
Alone – Pasi Aikio

Svenskt Travderby försök 4:
Cab Lane och Attraversiamo tampades framme i tät loppet igenom, men båda stumnade över upploppet och istället var det Conrad Lugauer-tränade Ferrari Sisu (e. Djali Boko) som överraskade. Den fyraårige valacken gick klart fortast den sista biten och kom i mål på 1.13,0a/2640 meter. Attraversiamo blev tvåa, men var utan chans på segern till slut.
– Det var ren och skär lycka. Jag tyckte på förhand att det var det tuffaste försöket. Det var tuffa hästar emot som dessutom hade bättre spår. Många underskattar den här hästen. Jag tror jag blir pappas värsta motståndare i finalen, sade Marc Elias.

Vidare till final:
Ferrari Sisu – Conrad Lugauer
Attraversiamo – Svante Båth

Svenskt Travderby försök 5:
Kriterievinnaren Inti Boko (e. Chocolatier) stod inte att känna igen i årsdebuten senast och galopperade bort sig direkt. Nu skötte hästen sig återigen felfritt och satt i ledningen per omgående. Väl där kontrollerade Inti Boko händelserna fullt ut och seglade undan till seger på 1.12,6a/2640 meter med till synes en del krafter kvar. Med till final gick också Adrian Kolgjinis Smokin Joe.
– Det här känns mycket bra. Jag hade förhoppningar på honom eftersom han tränat väldigt fint. Han såg precis lika fin ut som i träningen. Han hör hemma i den här typen av finaler. Han kommer inte att bli favorit i finalen, men han vann Kriteriet efter att ha slagit ur underläge så jag hoppas att han kan göra det igen, sade Timo Nurmos.

Vidare till final:
Inti Boko – Timo Nurmos
Smokin Joe – Adrian Kolgjini

Svenskt Travderby försök 6:
Staro McMillan blev het i ledningen och stumnade till slut. I stället var det Johan Untersteiner som tog sig vidare till finalen med egentränade överraskningen Roofie (e. Andover Hall). Där bakom höll Robert Berghs Pinto Bob starkt till andraplatsen trots en tuff resa mestadels utvändigt om ledaren.
– Han har kapacitet. Det visar han i sina ljusa stunder, men han är otroligt upp och ner i prestationerna. Hästen gjorde sitt den här gången. Han öppnade rätt så bra från start. Luckan kom som på beställning, sade Johan Untersteiner.

Vidare till final:
Roofie – Johan Untersteiner
Pinto Bob – Robert Bergh

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.