Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så minns Hultman sina tre Kriterie-vinnare

Foto: Mia Törnberg/Travronden
Maharajah och Stefan Hultman efter Prix d'Amerique-segern. Foto: Mia Törnberg/Travronden

Tre gånger har Stefan Hultman vunnit finalen i Svenskt Travkriterium. Så här minns han sina tre stora treåringsvinnare.

Publicerad:

From Above, 2001

”Jag trodde att jag hade en häst det här året som skulle kunna vinna Kriteriet. Men efter att From Above blivit avklädd i sitt försök av Gigant Neo var jag inte lika segerviss. I spårlottningen hade vi att välja mellan spår 6 och 10 och Örjan ville ta 10. Normalt brukar jag verkligen lyssna på Örjan och ofta gå på hans linje. Men den här gången hade jag en annan bild framför mig. Så jag kontrade med att: Vi tar spår sex och drar på hästen ett helstängt huvudlag. Sedan vann From Above enkelt från ledningen.”

Jaded, 2005

”Det var lite bekymmer med Jaded inför finalen eftersom han börjat bli väl hetsig. Jag hade även med Jocose det året, som slutade trea, men Jaded lyckades vinna finalen. En viktig detalj i det hela var att jag väntade med att byta till ett crescendobett till just före loppet. Detta eftersom jag ville att hästen skulle få mera respekt för det nya bettet. Det lyckades bra. Jaded är förövrigt den häst under hela karriären som jag har haft de största känslorna för. När jag ropade på honom kom han direkt och gnäggade nöjt.”

Maharajah, 2008

”Vi visste att Maharajah normalt var klart bäst i loppet, förmodligen 20-40 meter bättre än någon av motståndarna. Så den här gången var jag och Örjan eniga om att välja spår nio och köra på säkerhet första biten. Det var ju lång distans och gott om tid för ”Marre” att lösa uppgiften ändå. Vi safade, körde runt och vann loppet som planerat. Sedan känner ju alla till den fantastiska utvecklingen på hästen som följde.”

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.