Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så tänker Myron efter loppet i Caen

Foto: GERARD FORNI
Foto: GERARD FORNI

Prix des Ducs de Normandie bestod av ett flertal som kan komma att bli intressanta för Elitloppet. Solvallas sportchef Markus Myron imponerades av vinnaren Bird Parker som är inbjuden till Solvalla.

Publicerad:

Det blir i nuläget ingen inbjudan till Elitloppet efter loppet i Caen. Det kan Solvallas sportchef Markus Myron avslöja efter att ha sett Lionel och Billie de Montfort krokat ihop i den sista kurvan och kraftpaketet Bird Parker sluggat sig förbi konkurrenterna på upploppet i Caen.
– Det blev ett ganska rafflande lopp. Det såg ut att vara en minst sagt kladdig bana och den var säkert inte lättsprungen på något sätt vilket bör gynna en häst som Bird Parker. Loppet blev perfekt kört för honom men det var samtidigt en oerhört stark prestation. Det var kul att han fick komma ut och visa hur pass bra han är och jag tror att han kommer att bli en av de mer betrodda i Harpers Hanovers lopp, säger Markus Myron som bjudit in Bird Parker till stayerloppet under Elitloppshelgen.

Kommer det någon inbjudan till Elitloppet efter loppet i Caen?
– Jag kommer inte att bjuda in någon fransman idag. Istället kommer jag väga deras insatser mot ett par andra men jag vill inte stänga dörren för någon. Jag tycker inte att ett enstaka lopp ska fälla krokben för någon.

När kan vi vänta oss nästa inbjudan?
– Det blir antagligen på söndag morgon som jag pusslar ihop det hela. Jag har inga planer på att dela ut någon inbjudan innan det. I så fall ska det dyka upp något som verkligen talar för sig.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.