Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så tänker Timo Nurmos

Foto: MARIA HOLMÉN. TRAVRONDEN
Timo Nurmos kör jobb med Readly Express på fredag i Frankrike. Foto: MARIA HOLMÉN. TRAVRONDEN

Readly Express tog Vincennes i besittning på julafton. Han kom med heta klappar till fransmännen, som fick se ännu en tuff konkurrent i kampen om Prix d’Amérique.

Publicerad:

Timo Nurmos stjärna lekte hem vinsten i Prix Tenor du Baune med Björn Goop i sulkyn och tar nu sikte mot 28 januari. Men först kan det bli start i Prix de Belgique den 14 januari.
– Jag kommer att åka ner till Frankrike på torsdag och köra ett träningsjobb med honom, antagligen fredag morgon. Efter det bestämmer vi om det blir ytterligare en start innan Prix d’Amérique, säger Nurmos.
Solvallatränaren hade flera alternativ för matchningen av sexåringen mot det stora slaget i slutet av januari. Ett förslag var att köra hem hästen till Sverige mellan loppen.
Readly Express trivs jättebra ute på Björn Goops gård i Normandie, så han blir kvar där. Det finns stora hagar till honom och Inga (Perk, skötare) är väldigt nöjd med hästen. Han har varit pigg och glad både före och efter senaste loppet. Nu är det bara att bestämma om det blir start den 14 januari eller ej, säger Nurmos.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.