Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så var Kriterieuttagningarna!

Idag avgjordes uttagningsloppen till Svenskt Travkriterium. Så var loppen!

Publicerad:

Försök 1:
Policy Of Truth övertog ledningen efter 500 meter och dirigerade sedan händelserna hela vägen. Tillsammans med Örjan Kihlström i vagnen öppnande han första 500 meterna på 1.12,0 och varvade sedan på 1.14,0. Conrad Lugauer gjorde ett försök att komma in i matchen med sin New Lexington när han gick fram först utvändigt om ledaren mitt i loppen, men i övrigt var det här försöket relativt händelsefattigt. Antonio Trot avslutade bra över upploppet och hann fram till den andra finalplatsen.

I vinnarcirkeln efter loppet fick Örjan Kihlström frågan om vad han tyckte om kvaliteten på banan, men valde att inte svara. Efteråt beskrev han vad han tyckte om Policy Of Truths insats.
– Jag passar på den frågan. Jag ville inte riskera något och köra galopp från start, men vi hade förhoppningen att hitta ut och det lyckades ju. Han var mer alert idag än vad han gjorde senast, säger Örjan Kihlström efter loppet.

Segertiden stannade vid 1.15,0/2.640 meter.

Vidare till final:
Policy Of Truth - Reijo Liljendahl
Antonio Trot - Timo Nurmos

Försök 2:
Det blev rejäl körning mellan Rushmore Face och Grant Boko. Det bäddade för köhästarna. Grant Boko kördes till tät i mitten av första sväng, men fick omgående Lutfi Kolgjini och Rushmore Face över sig och det blev rejäl körning i 300-400 meter. Första 500 öppnades efter snabba 1.08,9 och varvet på 1.11,1. Med 500 meter kvar gick Björn Goop på i tredjespår med sitt nyförvärv M.T.Le Bron och fick med sig Valley Brodde som avgjorde i ett nafs över upploppet. Med till final gick också Grant Boko trots den tuffa körningen inledningsvis. Valley Brodde vann på segertiden 1.14,1a/2.640 meter.
– Det passade oss bra att det blev så hårt tempo. Han verkar vara under utveckling och gick ett riktigt fint lopp senast, säger Örjan Kihlström.

Vidare till final:
Valley Brodde - Roger Walmann
Grant Boko - Reijo Liljendahl

Försök 3:
Mängder av hästar galopperade bort sina chanser i det här försöket. Inledningsvis tog Louie Brodde hand om ledningen, men släppte efter 400 meter till Uncertain Age som öppnade första 500 meter efter 1.12,8. Efter 900 meter gick Lutfi Kolgjini fram först utvändigt om ledaren med sin Rajesh Face, denne galopperade dock bort sina chanser en bit senare. Med 500 meter kvar fick Gandhi Boko luckan och sköljde snabbt till tät. In på upploppet utmanades Gandhi Boko av Rafiki Fri och den senare hade också grepp om händelserna med 50 meter kvar till mål, dessvärre för Hans och Anna Isabelle Karlssons del rullade hästen över i galopp. Segern gick istället till Gandhi Boko och andraplatsen tog Erik Adielsson hand om tillsammans med Svante Båth-tränade Louie Brodde.
– Det var mycket som hände redan från start. Jag sökte mig framåt och fick draghjälp under ett varv. Det var match in på upploppet och det var helt klart ett lopp i publikens smak, säger Johan Untersteiner.

Gandhi Boko vann loppet på 1.14,3a/2.640 meter.

Vidare till final:
Gandhi Boko - Marcus Lindgren
Louie Brodde - Svante Båth

Försök 4:
Storfavoriten Global Trustworthy infriade förväntningarna. Muscle Hill-sonen tog omgående hand om ledningen och var överlägsen från den positionen. Han öppnade första 500 meterna efter 1.14,1, varvade på 1.16,2 och gick till sist i mål på 1.14,4a/2.640 meter. Timo Nurmos häst fick sällskap av Sobel Conway mitt i loppet efter att Peter Untersteiner sänt framåt efter ett varv, men denne kunde aldrig gå i närkamp. I stället gick andraplatsen till Super Nice efter en fin avslutning.
– Han är bra varje gång och idag var han verkligen jättefin. Det var bara för mig att köra undan sista 300, säger Jorma Kontio.

Vidare till final:
Global Trustworthy - Timo Nurmos
Super Nice - Sten O Jansson

Försök 5:
Efter en drömresa tackade Gareth Boko och Per Lennartsson för sig i den sista svängen. Hästen kom upp utvändigt om ledaren Bruno Bagheera och avgjorde med enkelhet. Favoriten Bucks To Burn fick en tung resa utvändigt om ledaren under stora delar av loppet och var slagen tidigt. Bruno Bagheera kom i mål som tvåa, trots viss press under vägen och stod, precis som vinnaren, för en fin insats. Segertiden skrevs till 1.13,7a/2.640 meter.
– Han visade ifjol att han var en undantagshäst, men det är inte lätt att bära en tung tvåårssäsong som treåring. Han var sjuk ett par gånger under sommaren, men jag har känt sista veckan att nu är han riktigt bra, säger Per Lennartsson.

Vidare till final:
Gareth Boko - Per Lennartsson
Bruno Bagheera - Stefan Melander

Försök 6:
I det sista Kriterieförsöket blev det oerhört hårt i mål mellan Deimos Racing och Destiny Am. Deimos Racing övertog tät i mitten av första sväng och fick hela vägen press av Mellby Emeralds och Björn Goop. Fältet passerade första 500 efter 1.10,9 och varvet på 1.12,8. Robert Bergh försökte förbätta sin position med Algot Zonett mitt i loppet, men blev hängandes och var slagen tidigt. Tidigt slagen var också storfavoriten Makethemark trots en drömresa i andra utvändigt. In på upploppet gick Deimos Racing undan, men utmanades in på linjen av Destiny Am. Deimos Racing kunde dock hålla undan med ett huvud på segertiden 1.13,4a/2.640 meter.
– Det blev oerhört tufft tempo för att vara försök, men han kändes löjligt fint. Det känns fantaistkst skönt att Svante och ägarna haft ett sånt tålamod med honom och det känns verkligen tacksamt, säger Erik Adielsson.

Vidare till final:
Deimos Racing - Svante Båth
Destiny Am - Roger Walmann

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.