Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så var uttagningarna i Oaks!

Foto: Maria Holmén/Travronden
Foto: Maria Holmén/Travronden

Idag avgjordes uttagningsloppen till Svenskt Trav-Oaks. Så var loppen!

Publicerad:

Försök 1:
Trots en enorm insats från ledningen gick Luck Is Back inte vidare till final. Hästen fick öppna första 500 efter snabba 1.07,5 och varvet på 1.12,6. Luck Is Back höll länge framme i täten, men fick se sig besegrade av smygkörda Flo Jo Keeper och Björn Goop som hann dit på linjen. Även favoriten Undine är klar för final efter att ha hunnit dit som tvåa kort före mål.
– Hon är duktig. Var med i E3-finalen och gjorde det bra från ledningen. Jag vet om att hon går bra även bakifrån, säger Björn Goop.

Flo Jo Keeper vann på 1.13,7a/2.140 meter.

Vidare till final:
Flo Jo Keeper - Björn Goop
Undine - Catarina Lundström

Försök 2:
Favoriten Fantasy River tog sig enkelt vidare till final efter att ha fått överta ledningen efter 450 meter. 500 meter öppnade hon på 1.12,4 tillsammans med Björn Goop i sulkyn. Loppet i sig blev inte speciellt händelserikt och ledaren kunde vara på 1.14,9 och in på upploppet gick Fantasy River undan enkelt. Från rygg på ledaren följde Bugatti Brick med till final. Segertiden: 1.13,5.
– Hon är flegmatisk och jättefin. Gick i mål på ett bra sätt. Hon trodde att det var klart mitt på upploppet, men då ryckte jag bomullen och det blev det full fart igen, säger Björn Goop.

Vidare till final:
Fantasy River - Ola Samuelsson
Bugatti Brick - Timo Nurmos

Försök 6:
En av kvällens svettigaste insatser stod Unstirred Drink för i det sista uttagningsloppet. Trots hård press av utvändige Dear Friend och Robert Bergh kunde den Svante Båth-tränade hästen med Erik Adielsson i sulkyn hålla till andraplatsen vilket betyder final. Hästen blev avsagen precis före linjen av Johan Untersteiners Xperia Knick som avslutade riktigt bra. Segertiden skrevs till 1.13,0a/2.140 meter.
– Jag fick feeling att det kanske gick, men jag var långt ifrån säker. Det har varit en riktigt fin kväll och det här värdesätter jag väldigt högt, säger Johan Untersteiner.

Vidare till final:
Xperia Knick - Johan Untersteiner
Unstirred Drink - Svante Båth

Försök 3:
Genta gick omgående till ledningen från start tillsammans med Björn Goop och fick länge sitta ifred i den positionen. Genta öppnande första 500 meterna efter 1.13,4 och varvet på 1.13,8. Med 500 meter kvar till mål fick Genta rejäl press av Rio Rita Face och det såg länge ut som att den sistnämnde skulle gå förbi och undan. I slutkurvan hittade dock hästen nya krafter och gick undan över upploppet, detta knappt före Julia Pellini som avslutade bra till andraplatsen. Segertiden blev 1.13,8/2.140 meter.
– Hon har varit väldigt duktig i fyra obesegrade starter. Hon är enkel, det är som att köra en liten gokart. Hon sprang och väntade på att någon skulle komma upp på utsidan och sedan förstod hon att hon skulle tävla och gick undan på ett bra sätt, säger Björn Goop.

Vidare till final:
Genta - Björn Goop
Julia Pellini - Magnus Dahlén

Försök 4:
Det blev galopp för storfavoriten Caddie Lisieux redan från start. Detta gjorde även andrahandsfavoriten Rhyme Broline vilket bäddade för en skräll. Geisha Boko tog hand om ledningen och öppnande första 500 efter 1.12,3 och varvet på 1.15,1. Med varvet kvar fick hon Unrestricted utanpå sig och det var också den senare som vann loppet efter att ha gått undan i rejäl stil över upploppet. Björn Goop körde Stig H Johanssons Up In The Trees i tredje utvändigt och avslutade bra till den andra finalplatsen.
– Jag hade två tuffa motståndare, men båda hoppade bort sig från start och då kändes det som att vi skulle ha en väldigt bra chans. Jag har hela tiden hållit henne högt från allra första starten, säger Johan Untersteiner.

Unrestricted vann på 1.13,7a/2.140 meter.

Vidare till final:
Unrestricted - Johan Untersteiner
Up In The Trees - Stig H Johansson

Försök 5:
Fredrik Perssons Ultra Bright var allra snabbast ut den första biten, men släppte över kommandot till favoriten Zahara Goj efter 450 meter. Fältet öppnade första 500 meterna efter 1.10,8 och varvet på 1.14,6. Det var stiltje i fältet under långa stunder av loppet, men med varvet kvar landade Darling Mearas och Stefan Persson först utvändigt om ledaren. Båda gick undan i ingången på upploppet och Zahara Goj kunde hålla undan trots att hon utmanandes hela vägen. Segertiden skrevs till 1.13,3a/2.140 meter.
– Det är kul att det har gått bra. Den här har varit en av kullens bästa under hela året och lyckades vinna idag också vilket är bra. Jag försökte köra undan till slut. Hon är en av de som kan vinna om det stämmer med loppet, säger Torbjörn Jansson.

Vidare till final:
Zahara Goj - Sten O Jansson
Darling Mearas - Stefan Persson

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.