Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sagan Timoko fortsätter – tog ännu en stor seger

Foto: MICKE GUSTAFSSON
Timoko vid besök på Solvalla – han har vunnit Elitloppet vid två tillfällen: 2014 och 2017. Foto: MICKE GUSTAFSSON

Prix de Washington blev en promenad i parken för Timoko.
Sagohästen fick öppna första 600 meterna efter 1.12,3(!) och vann pliktskyldigt.

Publicerad:

Grupp II-löpningen Prix de Washington på Enghien i norra Paris var upplagt för Timoko (e. Imoko) som lottats till spår ett bakom bilen. Planenligt höll tioåringen upp ledningen tillsammans med Björn Goop och tilläts sedan köra mycket lugna 1.12,3 första 600 meterna.

In mot upploppet försökte Franck Nivard, bakom Cash Gamle, sätta klorna i Timoko men var utan chans. Den – knappt 50-faldige miljonären – gick undan på sitt karakteristiskt lite sega vis och vann lätt. Segern var värd 54.000 euro och segertiden blev 1.12,1/1609 meter autostart.
Det var Timokos andra seger i loppet – och även sista då loppet har övre åldersgränsen tio år – den första tog han 2013. 

Lutfi Kolgjinis Venkatesh (e. Varenne) fick ryggen på Timoko och gick i mål med sparade krafter som tvåa. Billie de Montfort fantomspurtade till fjärdeplatsen och Cash Gamle höll till tredjepriset.Björn Goop tog, i och emd Timokos seger, en äkta hattrick på Enghien. De två tidigare vinnarna kan du läsa om här.

FAKTA

De fem senaste vinnarna i Prix de Washington

2016: Un Mec d'Heripre
2015: Robert Bi
2014: Napoleon Bar
2013: Timoko
2012: Rapide Lebel

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.