Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Säkert för Global Un Poco

Foto: Martin Langels/ALN
Global Un Poco vann tillsammans med Erik Adielsson. Foto: Martin Langels/ALN

Svante Båths Global Un Poco går från klarhet till klarhet. Från spets blev det en säker seger i Vårfavoriten och ytterligare 200.000 kronor kunde inkasseras.

Publicerad:

Svante Båths löfte Global Un Poco (e. Conway Hall) fortsätter att leverera I Vårfavoriten kom hästens tredje raka seger, tillika den sjunde i karriären, efter att Erik Adielsson kört till spets in i första sväng. Från den positionen bevakade man sedan det hela och höll inne Vikens High Yield över upploppet. Global Un Poco kom i mål på 1.14,4a/2.140 meter.

Robert Bergh hade en fin kväll. Först satte han dit Annabelle Dimanche (e. Sahara Dynamite) som tog till vara på det höga tempot täthästarna satte upp och hade inga problem att koppla grepp om händelserna när det skulle till att avgöras. Bergh sände fram först utvändigt om ledaren en bit in i loppet och tog en klar seger till slut. Segertiden noterades till 1.12,2a/1.640 meter.
– Jag kände att min häst är väldigt vass på speed och anade att många ville åt ledningen så vi tog det lugnt från start. Det kändes bra under loppet och vi vann på ett säkert sätt, sade Robert Bergh.

Bergh segrade också med sin egentränade Muscle Hustle (e. Muscle Mass) efter ett lopp i rygg på ledaren. Luckan kom in på upploppet och Muscle Hustle kunde ta sig förbi stallkamraten Algot Zonett på 1.14,2a/2.140 meter.

Dealwithakiss (e. Orlando Vici) har samlat på andraplatser hittills under karriären (fem på 15 försök), men under onsdagskvällen kom karriärens första seger. Detta på ett imponerande sätt. Johan Untersteiner placerade sig först utvändigt om ledaren Bugatti Brick, men kunde trots det enkelt koppla grepp om händelserna över upploppet.
– Det här var verkligen på tiden. Hon halsopererades efter förra säsingen och det verkar ha fallit väl ut. Jag ville framåt tidigt och jag hade mycket tro på min häst i den här starten, sade Johan Untersteiner.

Johan Untersteiner segrade också med Daniel Redén-tränade Västerbo Highflyer (e. Look de Star). Segermelodin var ledningen runt om och segern blev väldigt enkel på 1.10,1a/1.640 meter. Tvåa i mål blev Sliding Home och trea Nuncio. Stefan Melander sade följande om Nuncios insats.
– Han flög fram från start med helstängt och jag fick styra i det tempot jag ville. Han var härlig att köra, sade Johan Untersteiner.

Det såg ett tag kärvt ut för ledaren Vestpol Gladiator (e. Bork Odin), men när Wilda Fille kastade sig i galopp låg vägen öppen. Segertiden blev 1.27,8a/2.140 meter och Ulf Ohlsson satt i suklyn. Jan-Olov Persson tränar.
– Det var lugnt och fint tempo för vår del. Wilda Fille närmade sig över upploppet, men när den galopperade var det lugnt. Han var verkligen värd den här segern, sade Ulf Ohlsson.

Ulf Ohlsson segrade också med Markus Pihlströms Casanova Sisu (e. Deweycheatumnhowe) som fick en rygg på Clouds Above under slutrundan. Casanova Sisu gick snabbast över upploppet och segern blev knapp, men säker på 1.15,4a/2.640 meter.

Jorma Kontio fick chansen bakom Per K Eriksson-tränade Temple Of Dreams (e. Yankee Glide) för andra gången i karriären och ekipaget är fortfarande obesegrat. Efter en fin avslutning kom den femårige hingsten i mål på 1.12,9a/2.140 och tog årets första seger i det sjätte försöket.

V86 – Solvalla/Bergsåker

Rätt rad:
8–2–4–3–5–3–6–11

Utdelning:
8 rätt: 61.083 kr
7 rätt: 272 kr
6 rätt: 28 kr

Omsättning: 21.538.647 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.