Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Salina dansk stomästare

Foto: MICKE GUSTAFSSON
Salina vann DM för ston i Odense idag. Foto: MICKE GUSTAFSSON

I Odense avgjordes idag DM för ston där Jeppe Juel visade upp Salina i toppskick då det sjuåriga stoet vann loppet.

Publicerad:

Turboline D.K. tog ledningen, men Jeppe Juel satsade offensivt med Salina (e. Ens Snapshot) som kunde ta över ledningen i utgången av första sväng. Efter en öppning på 1.10,1 första 500 meterna kunde Juel dämpa tempot till 1.14,6 första varvet.
Efter ett varv körde Ken Ecce fram med Roxy Hill utvändigt om ledaren och avlöste då Rina Chen Hai som fick andra ytter medan Soho fick tredje par utvändigt.
500 kvar rundade Rina Chen Hai fram utvändigt om ledande Salina medan Soho smög med bakom och fick vänta med att sätta in attacken till utgången av sista sväng. Soho spurtade bra, men hann inte ifatt Salina som vann säkert. Soho slutade tvåa och Rina Chen Hai tog hand om tredjeplatsen.
Förstapriset i loppet var 60.000 danska kronor. Salina, som även tränas av Jeppe Juel, tog sin första seger för året i tredje försöket. Totalt har det sjuåriga stoet vunnit 18 lopp på 41 starter.  
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.