Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Salmela: "Haft en riktigt bra vinter"

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Makethemark. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Bodentränaren plockar ut stallets stjärna i årsdebut.

Publicerad:

6 Makethemark (V64-5) är det alltid lite pirrigt när han ska starta, speciellt i en årsdebut. Han har haft en riktigt bra vinter och det har inte varit några bekymmer. Det har naturligtvis varit lite varierande träningsförhållanden, speciellt i januari och februari, men överlag har det varit bra. Han har gått två banjobb på Solvalla, det senaste förra onsdagen då vi körde 1.15/2140 meter, hästen är ganska så väl förberedd. Han tävlade mot topphästar i princip vartenda lopp i fjol och enda gången han fick gå på innerspår vad vid segern på Boden i början på året. Annars fick han göra loppen i andra- och tredjespår och det var lite stolpe ut i många lopp. Han kan öppna snabbt vid laddning, men vi har tänkt långsiktigt med honom och inte velat ladda då han kan bli skarp. Nu känns det som att han har blivit ett år äldre även mentalt och vi kommer att ladda med honom någon gång i år.  Efter att vi hittade rätt i balansen under hösten så höll han ihop travet bra till slut och vi kommer att fortsätta med den balansen. Jag har varit så otroligt nöjd med träningen sista veckorna, men det finns inga enkla lopp och det är bra motstånd även i dag. Taktiken löser kusken. Inga ändringar – skor runt om, svensk jänkarvagn, öppet huvudlag, säger Petri Salmela.

7 Ebu B.Boko (V64-2) har visat fin form och 3140 meter passar honom bra. Han är bäst barfota, men det blir lätta skor runt om i dag, det var lite väl hård bana senast. Inga ändringar i övrigt – vanlig vagn, norskt huvudlag.

För att ta del av hela materialet med ännu fler intervjuer samt utrustningsändringar, klicka in till V64-materialet

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.