Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Samlar ST poänger hos dem som skriker högst?"

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Mattias Djuse. Foto: Maria Holmén/TR Bild

– Man undrar vad ST håller på med, samlas det poäng hos dem som skriker högst?
Så säger proffstränaren Mattias Djuse efter att ha läst nyheten om ST:s kommande förbud mot behandlingar mellan försök och final i Kriteriet samt Oaks.

Publicerad:

Under förmiddagen gick ST:s ordförande Marjaana Alaviuhkola ut och berättade om ett kommande förbud mot behandlingar mellan försök och final i Kriteriet och Oaks, som en följd av att det ryms inom tidsramen mellan datumen.

– Kriteriet är det viktigaste loppet. Vi kommer att ha en reglering som inte tillåter behandling mellan försök och final, sade Marjaana Alaviuhkola då.

"Fattar ingenting"

Mattias Djuse förvånas över beskedet.

– Jag fattar ingenting, vad är det som händer? Det ska vara tillåtet att behandla tvååringarna inför deras största lopp men inte treåringar, fast det egentligen är tillåtet utifrån karenstiderna.

Kan du förstå diskussionen? Att man vill vara restriktiv med veterinära ingrepp?

– Ja, det förstår jag, men då ska det ju vara lika hela tiden. Oavsett ålder och lopp.

– Tittar man på kvalen i år så var banan katastrof i slutet medan de som startade tidigt fick springa på en bra bana. Således slet det kanske mer på hästar som startade sent, blir det rättvist då?

Negativ till olika regler

Hur ska man gå framåt nu, enligt dig?

– Man ska inte ha olika regler för olika åldrar och lopp, det måste vara lika överlag. Man undrar vad ST håller på med, samla poäng hos dem som skriker högst?

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.