Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sämre Tekno Odin vann

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Öystein Tjomslands Tekno Odin har fascinerat de flesta traventusiasterna på sistone.
Under lördagen startade han på Forus travbana och han vann, men det utan att vara som bäst.

Publicerad:

24:e starten för året gjorde Tekno Odin i och med lördagens start på norska V75. Kallblodsfantomen stod med 20 meters tillägg och var hyperstor favorit. Öystein Tjomsland satt lugn i båten under vägen, men med 700 meter från mål sattes attacken in från fjärde utvändigt. 
Tekno Odin gick okej, men det var inte alls samma sting i honom som det varit då han haft toppform. I sista sväng såg det segt ut, samtidigt som ledande Alsaker Piril var gott gåendes för Vidar Hop. 
Över upploppet visade sig däremot Tekno Odins vinnarskalle för tuff och i de sista stegen kopplade han grepp. Det var Tekno Odins 16:e seger för året och 68:e totalt. Han vann på tiden 1.22,7/2.080 meter och tjänade 70.000 norska kronor.
– Alla lopp är hårda lopp i den här klassen, men superformen kanske inte är där och därav blev det tufft i dag. Upploppet ner märkte jag att hästen verkligen ville vinna och han avgjorde på klasshästens vis, utan att vara som bäst. Nu blir det lite paus för honom, sade Tjomsland efteråt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.