Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sanitys karriär blir bok

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Sanitys sagolika karriär skildras i boken "Sanity – hästen som förändrade vårar liv". Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Sanitys sagolika karriär har många lyckliga kapitel. Snart kommer man att kunna bläddra igenom alla i boken "Sanity – hästen som förändrade våra liv" av Kajsa Gustafsson.

Publicerad:

En framgångsrik karriär ska summeras i Kajsa Gustafssons bok om Sanity. Sedan första starten i Östersund 2009 till den sista 2015 förvaltade Sanity titeln "Rixhäst" med den äran. Med 31 segrar på 82 starter och 10.280.145 kronor på kontot kunde valacken gå i pension som en stjärna under fjolåret.

 
Sanity föddes i Ulricehamn och ropades hem på auktion av Malin Löfgren som tränade och skötte hästen tillsammans med sin syster Moa Löfgren. Under karriären tävlade Sanity i Elitloppet två gånger och har vunnit lopp i bland annat Frankrike och Norge. 
Journalisten Kajsa Gustafssons bok har ännu inte tryckts men kommer att ges ut av TR Media framöver. Men redan på lördag ska Sanity tackas av på Ovalla. Första starten går klockan 14.00. 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.