Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sänkt straff för dopingfälld

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Nu har domen mot Urlo dei Ventis tränare Gennaro Casillo kommit.
Norska appellkommittén sänker tidigare straffet som domskommittén kom fram till.

Publicerad:

Oslo Grand Prix har varit drabbat av flera dopingskandaler senaste åren. Fabrice Souloy straffades efter sina dopingfall 2016, där bland annat vinnande Your Highness var dopad, och 2018 var det dags för ytterligare en segrare med positivt dopingprov i italienaren Urlo dei Venti.

Tränare till Gennaro Casillo dömdes till böter på 541.283 norska kronor efter att hästen lämnat positivt dopingprov gällande kortisonpreparatet triamcinolonacetonid. Detta valde han senare att överklaga – och nu har domen från Appellkommittén kommit. I domen uttrycker man att Gennaro Casillo gjort sig skyldig till dopingbrott genom det strikta tränaransvaret. 

I tidigare instans dömdes han för oaktsamhet, något inte Apellkommittén håller med om, vilket innebär att straffet sänks från 541.283 norska kronor, till 345.000 norska kronor. Beslutet var enhälligt.

Urlo dei Venti har blivit av med segern i Oslo Grand Prix 2018, en seger som istället gick till Noralf Braekkens Evil Enok M.E.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.