Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sauveur vann årsdebuten

Foto: Martin Langels/ALN
Sauveur vann årsdebuten i Eskilstuna idag. Foto: Martin Langels/ALN

I Eskilstuna idag gjorde Sauveur årsdebut, liksom Charrua Forlan, och båda hästarna gav mersmakande intryck i årets första starter där Sauveur vann loppet.

Publicerad:

Loppet kördes över 3.140 meter och båda hästarna inledde med 40 meters tillägg. Efter en bit satt Sauveur (e. Echo) i tredje ytter medan Charrua Forlan (e. Up Front Larry) fick femte ytter.
1.300 kvar attackerade Åke Lindblom och 200 meter senare satt Sauveur i ledningen. Sedan drog Åke Lindblom undan under slutvarvet och segern var aldrig i fara efter 1.12,5 sista varvet. Efter 1.10,7 sista 700 blev segertiden 1.15,5/3.180 meter. Förstapriset var 35.000 kronor.
– Sauveur är stenhård och underbart fin att köra och jobba med överhuvudtaget. Han har kunnat träna på jättebra i vinter och nu är han inne i guld så vi får se vad som händer. Läge nummer ett för mig är att han ska växa in i guld. Kanske vi anmäler Sauveur till uttagningsloppet till Olympiatravet på Axevalla 9 april, sade Åke Lindblom efter loppet.
Charrua Forlan fick långt fram till Sauveur, men när Hans-Owe Sundberg vred på i vida spår bet det riktigt bra och även om Charrua Forlan inte kunde rå på Sauveur var avslutningen av bästa märke. 1.09,2 sista 700 sprang Charrua Forlan.

Conny Sisu vann fyraåringslopp

I ett fyraåringslopp ledde Conny Sisu (e. Zola Boko) runt om för Tony Wallin. Efter 1.13,2 första 500 fick Walllin dämpa tempot till 1.16,2 första varvet. Via 1.11,8 sista varvet vann Conny Sisu säkert på 1.14,3a/2.140 meter före en årsdebuterande Tobin Kronos som fick en löpning i rygg på ledaren. Trea slutade Stefan Melanders Divisionist som fick vandra utvändigt om ledaren sista 1.300 meterna.
– Det här var första kontakten för mig med Conny Sisu och han visade väldigt fina kvalitéer. Vi fick styra och ställa i ledningen och han var mer eller mindre skyldig att vinna, men han behöver inte skämmas för segern då han var jättefin, sade Tony Wallin.
Tränar Conny Sisu gör Ari-Pekka Pakkanen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.