Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Scellino Luis fyra – Gubellini vann

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Scellino Luis eller Buzz Mearas? Svaret i Grupp III-loppet Prix de Chambord blev Shadow Gar.

Publicerad:

Svenskintressena Scellino Luis och Buzz Mearas var loppets mest spelade duo, men efter tuff inledning för båda två, var det något sega ben till slut i grupploppet Prix de Chambord. Scellino Luis inledde i tredjespår, men kom till ledningen med knappa 1.500 meter från mål. I rygg satt Buzz Mearas, men då Jean-Michel Bazire kastade loss kanonen med Barrio Josselyn (e. Scipion du Goutier) i ingången av sista sväng, såg man genast att inledningen satt i benen.
Bazire och Barrio Josselyn stack undan med ett par längder, men Pietro Gubellini hade serverat Shadow Gar (e. Pine Chip) en fin resa och närmade sig hela vägen in. Kort före mål var man också förbi och tog hand om förstaplatsen. Scellino Luis höll till fjärdeplatsen för Matthieu Abrivard, samtidigt som Buzz Mearas inte var som bäst för körande Björn Goop och slutade sexa.
Segertiden för Shadow Gar blev 1.11,5a/2.100 meter och vinsten var värd 40.500 euro.
7.200 euro var Scellino Luis fjärdeplats värd och Daniel Redén var nöjd då Travrondens utsände fick ett snack efter loppet.
– Han gick jättebra. De öppnade första 1.100 på en 1.09-tid och han fick gå ute i spåren inledningsvis. Det blev helt enkelt för tufft, men jag är nöjd med vad hästen presterade, sade Redén.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.