Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Schweiz nästa för Aubrion du Gers

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Östersund fick nobben, men till Avenches kommer Aubrion du Gers. Jean-Michel Bazire väljer att starta sin valack i Schweiz på söndag.

Publicerad:

Up and Quick flyger ensam från Frankrike till söndagens Mastersfinal på Östersundstravet. Flyget till trots nobbade de franska tränarna storloppet, men några av dem reser ändå utomlands med sina stjärnhästar. Till schweiziska Avenches närmare bestämt. 

Samma dag som Mastersfinalen körs den andra etappen av löpningserien Trotteur Francais, Prix du President, och med i anmälningslistan finns bland andra elitloppshästarna Billie de Montfort och Amiral Sacha, Anna Mix, Valko Jenilat och så Aubrion du Gers, som får Jos Verbeeck i sulkyn.

Poängtrean från Mastersserien var förstås högt upp på Östersunds önskelista, men tränaren Jean-Michel Bazire valde på nytt bort Sverige. I söndagens lopp i Avenches jagar Aubrion du Gers sin åttonde raka seger. Han har vunnit 14 av sina 15 senaste starter.

Prix du President körs över 2.350 meter med 70.000 euro att tävla om. I fjol vann Bird Parker löpningen före Anna Mix och Virgious du Maza.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.