Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sedins stjärnor till Kanada

Foto: Maria Holmén/Travronden
Nahar och Ed You ska tävla i Maple Leaf Trot i Kanada. Foto: Maria Holmén/Travronden

Bröderna Sedin ska visa upp sina stjärnhästar i Kanada. I mitten av september startar Ed You och Nahar i storloppet Maple Leaf Trot.

Publicerad:

Storloppet avgörs på Mohawk travbana i Toronto samtidigt som World Cup i ishockey pågår i staden samtidigt. Tränaren Robert Bergh kommer själv vara på plats under tävlingen.

– Det är lika mycket för att grabbarna är där och spelar hockey som att loppet som sådant passar bra för hästarna. Jag kommer själv att ta en veckas semester i samband med det och följa den enorma hockeyn så för mig känns det som en win win-grej. Kommer hästarna inte med i Maple Leaf Trot kanske de får starta i något vanligt snabblopp i stället. Så det är mest för grabbarnas skull att de är där och får se sina hästar, inte bara någon ren penninghistoria, säger Robert Bergh till trav365.
 
Under fjolårets tävling vann Åke Svanstedts Resolve det ena försöket för att sedan sluta tvåa i finalen bakom Bee A Magician. Prischecken var god för 680 000 kanadensiska dollar och Åke Svansteds andraplats var värd 170 000. 
Bröderna Sedin spelar till vardags NHL-hockey i Kanada och lär vara tongivande i det svenska World Cup-laget.
 
– Loppet går samtidigt som hockeyns World Cup och det är kul för ”Sedinarna” som ska vara där i tre veckor i samband med hockeyn. Det blir dubbelbingo för dem att även få se sina hästar tävla, säger Bergh till trav365.
 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.