Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Seger för Derbydeltagaren

Han var med i Derbyt tidigare under året, men då räckte han inte hela vägen efter tuff resa. Under måndagen tog han sin åttonde seger i karriären.

Publicerad:

Norske Cry Wolf (e. Pastor Stephen) var ett stort hopp i norska Derbyfinalen i september månad. Där fick han en ganska tuff resa och hade inte sin bästa dag, då han slutade i det slagna fältet. Under måndagen visade han däremot hur bra kapacitet han innehar för klassen, då han trots dödens under slutrundan och tappad fart i kurvorna, till slut vann på smått överlägset sätt. Tillsammans med Vemund M. Drolsum segrade Cry Wolf på tiden 1.16,7a/2.640 meter på en inte alldeles fördelaktig oval på Färjestadtravet.
– Det är en fruktansvärt bra häst, men vi fick verkligen slita i dag. Han hänger mer högertöm än vad någon annan häst jag kört gör, så jag är helt slut i den armen. Får vi bara i ordning på honom kommer han rada upp segrarna framöver, för det är en sinnessjuk kapacitet i honom, berättade 21-årige Drolsum efteråt. 

Ytterligare en häst med hög kapacitet visade upp sig vid måndagskvällens tävlingar. Per Ludvig Nilsen har verkligen fått ordning på femårige Jokke Ålj. Med bara nio starter i livet har allting inte gått som på räls för B.W.Modde-sonen, men för dagen verkar allt gå deras väg. Femte raka segern var ett faktum, den totalt sjunde i karriären. Jokke Ålj har fortfarande aldrig slutat utanför pallen, vid felfritt lopp. Den här tävlingsdagen var han däremot inte helt nöjd, tränare Per Ludvig Nilsen.
– Det känns skönt att han såg till att lösa femte raka segern, men det var inte hans bästa dag i dag. Dessutom passade inte banan honom, så det var ändå starkt att vinna. Nu blir det lite paus, så är vi tillbaka på tävlingsbanan till slutet av januari igen, berättade Nilsen.

Dubbel till Goopstallet

Björn Goop tog dubbelseger. Rikard N Skoglund satt upp bakom Easy Creation (e. Quite Easy) som vann med flertalet längder i ett stolopp med 35.000 kronor i förstapris. Dessutom vann Björn Goop själv med Wir Ideal (e. Diesel Don) som tog skalpen av sina motståndare i den avslutande V64-avdelningen. Trots spår åtta över kort distans var det aldrig något riktigt snack om vart segern skulle gå.

I övrigt...
...kördes ett amatör- och lärlingslopp med spårtrappa. Segrande ur den striden gick Thunder Rick, tränad av Johan Sedström, körd av dottern Linda. Därmed var fjärde årssegern bärgad.
...tog Conrads Wilhelm andra raka segern. Inför november månad hade han inte vunnit sedan december 2018, men numera ståtar han alltså med två segrar i programraden. Kristian Lindberg, hästens ständige följeslagare, satt som vanligt i sulkyn. Hästen närmar sig miljonen intjänad med stormsteg, åttaårige Crazed-sonen har knappt 70.000 kvar till den "magiska" gränsen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.