Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Seger för Guaratos löfte

Foto: Scoopdyga.com
Sébastien Guaratos Ecu Pierji segrade på Vincennes. Foto: Scoopdyga.com

Sébastien Guarato har en spännande treåring i Ecu Pierji. Under söndagen kom hästens hittills största seger i karriären sedan Tucson-sonen tagit hem Grupp I-loppet Criterium des Jeunes (€200.000) på Vincennes.

Publicerad:

Söndagens Criterium des Jeunes (€200.000) blev minst sagt händelserikt. När krutröken lagt sig på Vincennes hade hälften av det 14 hästar starka startfältet diskvalificerats. Sébastien Guarato har inte bara superstjärnan Bold Eagle i stallet. Guaratos treårige hingst Ecu Pierji har inlett karriären på ett strålande sätt och under söndagen kom dennes hittills största triumf i karriären efter att Matthieu Mottier lotsat Tucson-sonen först över mållinjen.

Inledningsvis var det Estella Love som tog hand om kommandot i loppet. Björn Goop var dock påpassligt framme med sin uppsittning, Euro de Chene, och övertog spets efter knappt 500 meter och efter ytterligare 500 meter var det Eros du Chenes tur att köras till ledningen av Jean Michel Bazire och det var också Eros du Chene som var först i fältet när man passerade den första tidsnoteringen 1200 meter som gick efter 1.15,4.

Mitt i loppet var det Matthieu Mottiers tur att göra sitt första drag loppet. Han sände fram Ecu Pierji till den främre träffen av fältet och hamnade till sist i andra invändigt efter att ha gjort en växling med ledande Eros du Chene.

I slutsvängen galopperade en hel del av ekipagen bort sig. Jean Michel Bazire försökte att rycka undan med Eros du Chene, men han lyckades aldrig skaka av sig Ecu Pierji som kopplade ett säkert grepp om händelserna innan det hela var över. Bra avslutade också Estella Love den sista biten fram till tredjeplatsen, Franck Ouvries styrning hade dock aldrig chans att blanda sig i segerstriden.

Det här var Ecu Pierjis sjätte framträdande på tävlingsbanan och han står noterad för fem segrar och ett andrapris. I Criterium des Jeunes kom treåringen i mål på 1.14,5/2.700 meter och förstapriset var värt 90.000 euro. Totalt har Ecu Pierji tjänat 183.350 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.