Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Seger för Milligan's School: "Gick ifrån ganska lätt"

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Foto: LEIF NORBERG/ALN

Stefan Melander satt själv i sulkyn när Milligan’s School tog första segern i Sverige – med ett intryck som lovade mer. 

Publicerad:

Fyraåringen såg inte särskilt bekymrad ut över att behöva gå utvändigt om stallkamraten Dante U.S. När Stefan Melander bad om lite mer över upploppet så klev Milligan’s School (e. Yankee Glide) förbi konkurrenterna obekymrat på 1.13,9a/2.140 meter. 
– Han var ganska så säker faktiskt. Jag tjoade lite på honom över upploppet och sedan gick han ifrån ganska lätt, sade Melander i vinnarcirkeln. 
Där berättade han också om hur hästen hamnade i hans ägo. 
– Jag följde honom redan som tvååring och jag höll honom som favorit att vinna Hambletonian. Jag vet inte vad som hände sedan, men han vann inte. Det kanske var därför vi kunde köpa honom. 
– Jag brukar inte köpa färdiga hästar. På en hand kan man nog räkna de gånger jag har använt det upplägget, men jag gillar den här hästen. 
Starten var Milligan’s Schools andra på svensk mark. I Sverigedebuten fick han se sig slagen av Makethemark.

Malmqvist fyraåring i form
Christoffer Eriksson skickade iväg Tomas Malmqvists Borups Powerful (e. Triton Sund) till spets direkt och hade inte för avsikt att släppa till favoriten Electric Light, som fick nöja sig med rygg på ledaren. Därifrån kom luckan något oväntat på upploppet efter att utvändige Emelie Hall brutit ut ett spår. Den kom dock för sent och Borpups Powerful kunde hålla undan till årets första seger.
– Han har tränat väldigt fint inför årsdebuten, sedan blev det lite fel i det loppet. I dag gjorde han en bra insats, sade Christoffer Eriksson i vinnarcirkeln.
Det såg ut att vara för långt fram till tätduon Mr Looba Looba och utvändigt Rite On Win, men Peter G Normas Valeur (e. Love You) bjöd på en läcker långspurt tillsammans med körande Sandra Nordemo. Tack vare segern har Valeur nu sprungit in över en miljon kronor. 

Harry kan än
Det gick undan värre när Västerboonthenews hade tagit hand om ledningen. Klockan visade 1.10,4 på varvet. Det höll så när på att hålla hela vägen, men Harry Haythrow (e. Rite On Line) och Peter Untersteiner hittade ut från ryggen på ledaren mitt under upploppet och kunde spurta sig förbi den sista biten. 
– Han visade att han har gnistan kvar, det är en fantastisk saga med den här hästen, sade Untersteiner om Johnny Johanssons elvaåring. 
Twin’s Cindy (e. Quite Easy U.S.) bjöd på ett fint intryck när hon tillsammans med för dagen körande Peter Untersteiner tog en enkel seger från ledningen. Svend Dyhrbergs sexåring tog därmed årets första seger. Favoriten Marta Chip straffade ut sig med en startgalopp. 

Favoriten mot eliten
I montéloppet tog favoriten Nantucket (e. Viking Kronos) hand om ledningen tillsammans med Sofia Adolfsson. Väl där drog ekipaget iväg i ett friskt tempo och varvade på 1.11,7. Även om det såg lugnt ut länge så närmade sig Olympic Kronos rejält den sista biten och målfoto krävdes för att fastslå att Nantucket hade vunnit.
– Det finns inga ord, han är allt, han är bara bäst, sade Sofia Adolfsson efter segern. 
Det innebär att Nantucket har en plats i Montéeliten om kretsen kring hästen vill. Hästen tränas av Mercedes Balogh. 
Ulf Ohlsson agerade skrällkusk bakom Petri Salmelas Merry Broline (e. Pine Chip). Ekipaget spurtade fint längst ut i banan och kunde ta sig förbi både D.D’s Perseverance och Giampaolo Poof.
Olaf Schröders O’Sunday (e. Here Comes Joey) kunde spurta sig till en seger tillsammans med körande Jörgen Sjunnesson i stayerloppet på Jägersro. 

Rätt V86-rad: 4-8-2-5-4-2-7-10
Utdelning
8 rätt: 
90.228 kr
7 rätt: 578 kr
6 rätt: 45 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.