Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Seger för Niskanen i La Capelle

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Under torsdagskvällen körde La Capelle tävlingar. Banan, belägen i norra Frankrike lockade en del svenskintressen.

Publicerad:

Robert Bergh hade bland annat två hästar till start, men där blev det ingen lycka. Balleroy (e. Dahir de Prelong) startade i tredje loppet och var gott gåendes i sista sväng när han galopperade in mot upploppet för körande Dominik Locqueneux.

Belgaren körde även Robert Berghs Verbalisée i det fjärde loppet, men trots fin resa i rygg ledaren fanns det inga krafter kvar till slut. Stoet efter Lilium Madrik låg på en del under vägen och slutade femma. För det fick hon med sig 1.100 euro.

I det loppet var även Anders Lindqvists Vicky du Mirel med, men efter att ha körts offensivt till ledningen trots 25 meters tillägg var krafterna slut redan in mot sista sväng och hästen slutade tia.

Desto bättre gick det för Jarmo Niskanens Cimarron i det näst sista loppet för dagen, men det var inte utan dramatik. Hästen tog ett par galoppsteg in mot första sväng, men ställde sig relativt snabbt och hittade positionen som tvåa i andraspår.

I sista sväng ville inte Niskanen vänta längre på attacken och även om tränaren och kusken behövde vara på hästen en del över upploppet blev segern säker på tiden 1.17,9/2.000 meter. Segern i debuten gav 6.750 euro för ägarna Stall Skytten. Fader till Cimarron är Oiseau de Feux.

Femma i samma lopp slutade Stall Escapades Cyclone du Nord från rygg ledaren. Tränar gör Ron Kuiper och i sulkyn satt Pierre Vercruysse. Tröstpriset 750 euro fick man för femteplatsen.

I dagens sista lopp var Anders Lindqvist favorit med Prince de Charm-avkomman Chipeur Champ. Dottern, Johanna Lindqvist, serverade hästen perfekt resa i utvändigt ledaren som senare blev andra utvändigt. På sista bortre långsidan tog däremot det roliga slut då hästen galopperade. Det såg ut att vara en framskjuten placering som rök.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.