Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Segergest bakom Charrua: ”Det kändes riktigt bra”

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Charrua Forlan och Hans-Owe Sundberg. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Hans-Owe Sundbergs åttaåring spårade runtom i det traditionsenliga Midsommarloppet.

Publicerad:

Med favoriten Lionel och Örjan Kihlström på utsidan kunde Hans-Owe Sundbergs Charrua Forlan (e. Up Front Larry) avverka det första varvet på 1.13,5. När duon kom in i slutsvängen började Lionel att slarva med travet och strax därpå kom också galoppen. Då stack Charrua Forlan undan och konkurrenterna var chanslösa att nå fram till vinnaren, som gick i mål på 1.12,2a/2140 meter. Tränaren och kusken Hans-Owe Sundberg bjöd på en rejäl segergest när ekipaget skar mållinjen i Rättvik. 
– Det kändes riktigt bra. Han har utvecklats hela tiden. Det var som jag sa tidigare i år: Trots att han är åtta år har han utvecklats i kropp och allt – alla är inte färdiga efter fyraåringessäsongen, sade Hans-Owe Sundberg i vinnarcirkeln.
Förstapriset i Midsommarloppet var 100 000 kronor och nyligen vann Charrua Forlan sitt försök i Sweden Cup, där han sedan blev fyra i finalen. 

Andrapriset gick till Erik Lindegrens Francais du Gull som fick ett lopp i rygg på vinnaren. Långt ut i banan spurtade Magnus Träffs Queer Fish till tredjeplatsen tillsammans med Kaj Widell.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.