Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Segermaskin kvalade

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Digital Ink vid Elitloppet 2014. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Stefan Melanders stjärna Digital Ink har inte startat sedan mars 2015, men idag var han tillbaka på tävlingsbanan då han var ute i ett kvallopp på Sundbyholm.

Publicerad:

Från innerspår var Digital Ink lite väl pigg och var lite på fel precis när han vände runt, men körande Örjan Kihlström parerade fint. Han tog trots det ledningen och sedan fick han springa på i eget tempo. Efter att öppnat på 1.18,4 första halvvarvet kom han upp till 1.17,5 på varvet.

Sista varvet gick efter 1.16,5 med 1.15 sista 400 meterna, vilket gjorde att Digital Ink landade på 1.16,8/2.140 meter. Det märktes att sjuåringen saknade tempo i kroppen, men det var roligt att se honom tillbaka på tävlingsbanan och förhoppningsvis får vi snart se honom i ett ”riktigt” lopp också, då Digital Ink behövs i eliten.

Super Photo Kosmos-sonen ståtar med sju raka segrar i gulddivisionen, vilka han nog mellan december 2014 till mars 2015.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.