Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Segermaskin till Sweden Cup

Foto: Joakim Hall/TR Bild
Romain Derieux efter segern i montéeliten på Solvalla i förfjol. Foto: Joakim Hall/TR Bild

Franske elitloppshästen Dijon får sällskap på resan till Solvalla. Stallkamraten Dream de Lasserie är klar för Sweden Cup.

Publicerad:

Romain Derieux kommer till Elitloppet med stallets stjärna Dijon. Och med på resan följer även sexårige Dream de Lasserie (e. Orlando Vici) som radat upp fyra raka segrar under vintern och våren. Nu senast vann valacken över 2.725 meter i Lyon och i maj är det dags att testa en kortare distans.

1.640 meter i Sweden Cup, närmare bestämt. På tisdagen medverkade Solvallas sportchef Anders Malmrot i en sändning på banans Facebooksida. Där berättade han att Romain Derieux har gett tummen upp till att komma till Sweden Cup med segermaskinen.
– Han har gjort fjorton starter hos Romain och vunnit tolv av dessa och jag är mycket nöjd över det här, säger Anders Malmrot.
– Det är segermaskin som vi inte vet hur fort han kan springa på en tusenmetersbana. Det är jättekul att kunna hälsa ett nytt franskt ekipage välkommet till Solvalla.

Dream de Lasserie har hittills tjänat 244.000 euro och noterade rekordet 1.13,1 över 2.900 meter som tvåa på Enghien i fjol.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.