Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Segerraden bruten för Calizza Boko

Foto: Simon Hagen
Calizza Boko blev tvåa med Franck Nivard. Foto: Simon Hagen

Sedan Calizza Boko lämnade Stefan Melander har hon radat upp segrar i Frankrike. Men under torsdagen bröts segerraden.

Publicerad:

Calizza Boko (e. Qwerty–Francosa Boko) stod för en stark insats i Prix de Guerande (€50.000) på Vincennes, men kunde inte plocka ned vinnaren Class Thourjan (e. Rolling d'Heripre–Kiss Sissi) över upploppet. Franck Nivard placerade den tidigare Stefan Melander-tränade Calizza Boko i mestadels tredje utvändigt och gav det femåriga stoet full anfallsorder i ingången av sista sväng. Det bet riktigt bra för Calizza Boko, men hon var chanslös att nå Class Thourjan som kom i mål på 1.12,6/2.175 meter.

Calizza Bokos andrapris var värt 12.500 euro och hade inför detta lopp en resultatrad på fem raka segrar.

Till start under torsdagen var också Bold Eagles helbror Cash And Go (e. Ready Cash–Reethi Rah Jet). Cash And Go kom till start med sex segrar på nio försök, men fick se sig slagen denna gång. Femårigen fick ett lopp mestadels först utvändigt om ledaren Caid (e. Riesling–Korella) och gick i rejäl närkamp över upploppet, men lyckades aldrig ta sig förbi och fick istället nöja sig med tredjepriset värt 7.000 euro. Precis som för Bold Eagle tränar Sébastien Guarato och äger gör Pierre Pilarski med flera.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.