Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Segerstaplare död

Foto: USPHOTO
Twilight Magic tillsammans med Anders Pedersen efter en vinst ifjol. Foto: USPHOTO

Anders Pedersens segervana Twilight Magic är död. Detta efter att hon hastigt fått problem med sina tarmar tidigare i veckan.

Publicerad:

Det var i måndags kväll som Anders Pedersen märkte att allt inte stod rätt till med Twilight Magic (e. Rydens Ulano). Något som inte hade förbättrats under natten till tisdagen.
– Eftersom hon inte blev bättre åkte vi in till sjukhuset med henne där hon blev kvar ett dygn och opererades. Det visade sig att hon hade drabbats av tarmvred, säger Anders Pedersen, som även har fött upp Twilight Magic.

Trots operation gick det inte att hålla liv i Twilight Magic, som dog under onsdagsmorgonen.
– Hon hade tagit för mycket stryk helt enkelt och det gick inte att göra något. Det är klart att det känns tungt.

Twilight Magic blev fem år. På sina 24 starter vann hon tolv gånger och placerade sig bland de tre främsta hela 16 gånger. Bland annat slutade hon trea i en klass II-final på Solvalla i september förra året.

Totalt tjänade Twilight Magic 489.105 kronor.
– Hon hade det mesta, var både snabb från start och kunde speeda till slut. Det är inte många som vunnit varannan start. Twilight Magic var en vinnare och ville gärna vara först, avslutar Anders Pedersen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.